Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce este Klaus Iohannis atacat?

revista presei

Digi24:

Jurnalistul Emil Hurezeanu a explicat de ce este Klaus Iohannis atacat. În opina sa, Iohannis este adversarul care, în această competiție, este challenger-ul: „Este adversarul care se numește într-o astfel de competiție challenger. Challenger-ul este personajul amenințător, în traducerea aceasta înseamnă provocatorul, cel care pune sub semnul întrebării ordinea existentă”. „Nu că incumbentul, ca să folosim barbarisme, adică titularul ar fi domnul Ponta, pentru că domnul Ponta este doar prim-ministrul. Nu este președintele în funcție contrariat, amenințat, intrigat de un posibil contracandidat de talia lui Klaus Iohannis. Dar totuși Ponta reprezintă puterea, pentru că Băsescu o părăsește în mod evident. Și atunci sistemul pleacă de la premisa că Ponta este titularul nominal al funcției, vom vedea dacă premisa se transformă în realitate. Și toate celelalte speranțe, cele mai multe șanse avându-le domnul Iohannis se îndreaptă spre el. Toți ceilalți în frunte cu domnul Ponta, sistemul pe care nu-l mai reprezintă Băsescu, ci Ponta cu ai lui caută să se apere. Folosesc orice mijloace. Nu sunt mijloace elegante, nu sunt mijloace democratice”, a mai spus jurnalistul Emil Hurezeanu.

Evenimentul Zilei:

Anul electoral 2014 aduce o noutate absolută. Independenţi cu şanse de a intra în turul al doilea: Teodor Meleşcanu, Călin Popescu Tăriceanu, Monica Macovei.Fiecare dintre aceştia nu e un independent la modul absolut. În spatele fiecăruia sunt forţe financiare sau forţe politice care pariază pe candidat. În cazul lui Călin Popescu Tăriceanu forţa politică e PSD, care speră într-un scenariu asemănător celui folosit tot de PSD la europarlamentare cu Mircea Diaconu... Politician cu o experienţă uriaşă, care l-a învăţat cumpănirea, Teodor Meleşcanu e dintre toţi candidaţii cel mai bine pregătit pentru funcţia de preşedinte. Numai asta nu e suficient însă în România, ţară în care ajungi în multe posturi numai dacă eşti prost pregătit pentru respectivul. Ce l-a făcut pe cumpănitul Teodor Meleşcanu să se angajeze ca indepedent în cursa prezidenţială?... Să rămînem la bănuiala că Teodor Meleşcanu a intrat în cursă tot ca un iepure al unuia dintre cei doi candidaţi importanţi – Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Dacă ar fi să mă pronunţ pentru care dintre cei doi, aş paria că pentru Victor Ponta... S-ar putea crede că Monica Macovei a intrat în cursă convinsă că va deveni primul preşedinte al României cu un program de jihad islamic faţă de corupţie. În realitate, Monica Macovei e şi ea un iepure. Iepurele lui Klaus Iohannis, convins şi trimis în campanie de Vasile Blaga pentru a-i lua voturile lui Traian Băsescu... În realitate, și anul acesta, independenții sunt iepuri pentru candidații marilor partide.

Ziarul Financiar:

Cele mai dure teste de stres din istoria sectorului bancar european au scos în evidenţă în special problemele a două ţări cu tradiţie bancară, Austria, al cărei sector corporate se hrăneşte în mare parte cu venituri din Europa Centrală şi de Est (ECE), şi Italia, cu economia paralizată de o rezistenţă deja notorie la reformă.
Austria a avut o singură bancă picată, Volksbank, însă Raiffeisen şi Erste Group s-au plasat în jumătatea de jos a clasamentului băncilor europene în funcţie de rezultatele testelor de stres efectuate de BCE. Raiffeisen şi Erste ocupă locul doi, respectiv trei în topul celor mai mari instituţii de credit din ECE. De asemenea, băncile austriece par a avea probleme în a-şi calcula bilanţurile deoarece, potrivit calculelor BCE, şi-au supraevaluat activele cu trei miliarde de euro, una dintre cele mai mari „erori“ din această rundă de testare. Analiştii cred că rezultatele mediocre ale testelor de stres ar putea grăbi ieşirea băncilor austriece din ECE.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.