Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu se înțeleg liderii PSD: tensiuni MAJORE pentru formarea Guvernului Dăncilă (surse)

portalsm.ro
sah

Liderii PSD ar fi decis să nu desemneze componența Cabinetului Dăncilă, astăzi, așa cum se anunțase inițial, o nouă ședință fiind convocată pentru ziua de vineri. Negocierile sunt extrem de complicate și de extinse la nivelul PSD, pentru că se dorește o schimbare mai amplă, inclusiv în eșaloanele doi și trei.

Citește și: Răsturnare de situație în Cazul Guvernului Dăncilă. Nominalizarea miniștrilor se amână

Citește și: SURSE - Negocieri la sânge în PSD: trei ministere unde se joacă la rupere în formarea Guvernului Dăncilă

Surse din PSD ne-au precizat că la nivelul ministerelor există doar trei locuri în care sunt probleme majore: Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației.

Chiar dacă acestea ar fi putut fi tranșate într-o ședință, liderii PSD au trecut la negocieri extinse, pentru eșaloanele doi și trei. Se negociază inclusiv pentru schimbarea unor secretari de stat, șefi de agenții, dar și a unor prefecți în anumite zone ale țării.

Pentru aceste negocieri, Liviu Dragnea a întreprins un tur de forță. În acest weekend, Dragnea a cerut inițial propuneri din teritoriu, iar apoi a avut întâlniri separate cu fiecare lider de filială în parte.

La aceste negocieri individuale ar fi apărut problemele, pentru că există și două, trei filiale care vânează același portofoliu. Liviu Dragnea încearcă să joace cărțile în așa fel încât să dețină controlul asupra Guvernului, dar în același timp să-i mulțumească și pe liderii de filiale.

Surse din PSD ne-au explicat că liderii din teritoriu urmăresc o schimbare radicală a garniturii de secretari de stat. Mulți dintre aceștia au rămas din guvernele Tudose și Grindeanu, iar între timp lucrurile s-au mai schimbat, iar cei din PSD își doresc o împrospătare. Este posibil ca în Comitetul Executiv de vineri să fie prezentată și evaluarea secretarilor de stat, ceea ce va conduce la o epurare în masă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.