Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce să optezi pentru chirurgia cardiacă minim invazivă

Radu Pop

Chirurgia cardiovasculară tratează bolile inimii și ale vaselor mari care nu pot fi controlate prin tratament medicamentos. În ultimii ani, acest domeniu de vârf al chirurgiei a cunoscut o evoluție impresionantă prin dezvoltarea tehnicilor minim invazive.

Chirurgia cardiovasculară minim invazivă utilizează instrumente specifice, de ultimă generație, sisteme video moderne pentru vizualizarea câmpului operator care sunt manevrate de către o echipă medicală complexă, specializată. Spre deosebire de operațiile clasice, care presupun spitalizare prelungită și recuperare îngreunată pentru pacient dată fiind secționarea sternului, chirurgia minim invazivă are multiple beneficii: incizii mici și fine, risc de sângerare scăzut, complicații intraoperatorii și postoperatorii mult reduse, avantaj estetic și recuperare mult mai rapidă.

În plus, datorită impactului mult redus asupra organismului și riscurilor scăzute de infecție, chirurgia cardiovasculară minim invazivă poate fi indicată și la pacienții cu multiple comorbidități și riscuri crescute perioperatorii pentru intervențiile clasice, care nu ar putea suporta o intervenție deschisă.

Afecțiunile cardiovasculare asupra cărora se poate interveni chirurgical prin tehnici minim invazive includ: insuficiența și stenoza mitrală, insuficiența și stenoza aortică, bolile valvei tricuspide, defectul septal atrial, anevrismul de aortă ascendentă, formațiunile tumorale benigne cardiace, leziunile coronariene, endocardita infecțioasă.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la intervenții chirurgicale minim invazive pentru patologia cardiacă în condiții de maximă siguranță, realizate cu ajutorul tehnologiilor ultramoderne de chirurgi cardiovasculari cu o deosebită experiență în domeniu, cu stagii îndelungate de formare și perfecționare în centre internaționale de prestigiu. Medicii de la SANADOR au realizat numeroase intervenții complexe în premieră pentru România, unele dintre ele în echipă multidisciplinară cu specialiștii din Departamentul de Cardiologie Intervențională.

Pentru desfășurarea optimă a acestor intervenții chirurgicale cardiovasculare deosebit de complexe, care necesită îngrijiri perioperatorii avansate, chirurgii cardiovasculari de la SANADOR colaborează eficient cu Departamentul ATI specializat în chirurgia cardiovasculară, unde își desfășoară activitatea medici anesteziști cu o vastă experiență. Spitalul Clinic SANADOR este singurul centru de excelență în chirurgia cardiacă din România care a implementat sistemul fast-track de îngrijire intra- și postoperatorie. Astfel, pacientul poate fi detubat în primele opt ore de la intervenția chirurgicală și este transferat rapid din secția de terapie intensivă în secția de specialitate, unde poate începe precoce programul de recuperare medicală și reluarea activităților fizice în condiții de confort maxim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.