Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrebările utilizatorilor români, după blocajul de miercuri al Facebook, Instagram şi WhatsApp - Ce s-a întâmplat cu rețelele sociale

Instagram
facebook instagram twitter

Milioane de utilizatori Facebook, Instagram şi WhatsApp nu au putut vedea ori încarca poze şi videouri. Au păţit-o oameni din America de Nord, Japonia ori Europa, inclusiv România, informează stirileprotv.ro.

Problemele au apărut miercuri şi au ţinut până noaptea târziu. Mulţi au pierdut şi bani, deoarece reţeaua cu peste 2.4 miliarde de utilizatori înseamnă şi multe afaceri care se bazează pe buna ei funcţionare.

O companie IT rulează sute de campanii de publicitate şi marketing pe reţelele de socializare. Miercuri, după ora 16.00, angajaţii au oprit activitatea, pentru că nu mai puteau face nimic. Probleme au avut şi cei care vând haine ori bijuterii pe reţelele de socializare.

Sânziana este ceea ce în publicitate se numeşte influencer pe Instagram. 250.000 de oameni urmăresc pozele pe care ea le postează. Îmbracă haine de la diferite firme ori prezintă anumite produse. Pentru asta este plătită de cei care vor să-i folosească imaginea pentru reclamă.

“Se întâmplă tot mai des în ultima perioadă de când domnul Zucki a sincronizat cele trei platforme. Trebuia să fac nişte story-uri sponsorizate de o bancă, dar nu m-am panicat, nu a fost niciun deranj, le-am postat şi am zis când se urcă, se urcă, din partea brandurilor există tot timpul înţelegere”, spune ea.

Surprinzător, probleme au avut şi utilizatorii mesageriei Whatsapp care nu au putut să trimită poze şi clipuri.

Pana prin care a trecut gigantul IT controlat de Mark Zuckerberg atrage după sine şi o problemă de confidenţialitate. Acum că au picat practic în acelaşi timp şi Facebook, şi Instagram, şi Whatsapp, utilizatorii se întreabă dacă nu cumva oficialii Facebook au acces şi văd pozele pe care oameni şi le trimit între ei cu ajutorul WhatsApp.

Oficialii Facebook au declarat însă în repetate rânduri că informaţiile trimise prin aplicaţii sunt criptate şi nu le văd.

Dragoş Stanca, expert IT: “Datele se pot ţine separat de fotografii şi videouri. Ține de etică internă a companiei dacă chiar respecta lucrurile pe care le declară public. Am dubii că nu sunt folosite datele din WhatsApp pentru o bună targetare Facebook.”

Cu alte cuvinte, pentru a afla mai multe despre utilizator ca să-i fie oferită publicitate care să-l intereseze. Deocamdată, oficialii Facebook nu au comentat incidentul. Au recunoscut pe Twitter că au avut o problemă şi că o vor rezolva. Procesul le-a luat aproape 9 ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.