Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce tace Băsescu în cazul accidentului aviatic din Apuseni?/ Opinie

Deși în urmă cu câteva zile înainte de accident președintele era prezent în spațiul public fie la conferințe de presă, fie în emisiuni televizate, de data aceasta se pare că Băsescu a amuțit preferând să fie un simplu spectator la avalanșa de critici care a învăluit Guvernul în frunte cu prim-ministrul Victor Ponta. În afară de lucrurile formale pe care Băsescu ar fi trebuit să le facă în calitate de președinte, cum ar fi prezentarea condoleanțelor pentru familiile celor doi morți sau un mesaj public prin care să își exprime regretul în calitate de președinte al României față de tragedia de Apuseni, șeful statului nu a schițat nici măcar un gest, lăsând impresia că este total indiferent la accidentul care a provocat revolta întregii opinii publice.

Băsescu a lăsat de data aceasta Guvernul să se descurce singur în soluționarea acestei probeleme și să găsească vinovații. O mișcare inteligentă, din punct de vedere politic. Totuși, cum rămâne cu tăcerea unui președinte a cărei țără a trecut printr-un moment critic? Cum arată, privind în ansamblu, faptul că Băsescu nu s-a interesat de soarta victimelor? Cum arată nepăsarea lui față de moartea a doi oameni?

Din punct de vedere uman, tăcerea lui Băsescu poate fi aspru judecată. În schimb, potrivit zicalei „Niciodata nu intrerupe un dusman atunci cand face o greseala”, Băsescu are numai de câștigat. Dă șansa electoratului de a vedea cât de incompetent este Guvernul și cum eșuează în încercarea de a găsi și de a pedepsi realii vinovați ai accidentului aviatic.

Guvernul s-a mișcat și a găsit câțiva „vinovați” pe care i-a și demis, deși totul pare a fi o încercare disperată de a restabili imaginea și credibilitatea Executivului după tragicul accident. Printre responsabili, potrivit lui Ponta, se află și Marcel Opriș, șeful STS ( Serviciul de telecomunicații speciale) - numit în funcție de Traian Băsescu- și a cărei demitere se va discuta în ședința CSAT convocată luni. Ocazie cu care Traian Băsescu se va implica pentru prima oară în accidentul aviatic petrecut pe 20 ianuarie.

Scuza președintelui va fi una ușor de intuit, dat fiind programul său din ziua producerii accidentului .

Strategia lui Băsescu pare una bună, pe plan politic, dar cum rămâne cu umanitatea? Cu tăcerea unui președinte a cărei țară a explodat odată cu avionul prăbușit în Apuseni?

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.