Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deținuții ar putea citi presa GRATUIT

penitenciar inchisoare

Ministerul Justiţiei (MJ) a pus joi în dezbatere publică un proiect de ordin pentru aprobarea normelor privind asigurarea gratuită a unui număr de ziare sau publicaţii în penitenciare.

Iniţiativa are ca scop garantarea dreptului la informaţie al persoanelor private de libertate, administraţiile locurilor de deţinere fiind cele care trebuie să asigure achiziţionarea unor ziare sau publicaţii.

Citește și: Comandament la Primăria Capitalei: Ce vrea edilul Bucureştiului

"Directorul locului de deţinere aprobă achiziţionarea, din bugetul locului de deţinere, a abonamentelor pentru ziare sau publicaţii din domenii de interes, precum: cultură, educaţie, ştiinţă, politică, sport şi divertisment. (...) Suplimentele anexate la ziarele şi revistele achiziţionate potrivit prevederilor prezentului ordin şi care constau în diferite obiecte, cupoane, vouchere sau premii de orice natură nu sunt distribuite persoanelor private de libertate", se arată în proiect.

Conform aceleiaşi surse, o persoană desemnată de directorul penitenciarului va fi responsabilă cu întocmirea necesarului de abonamente la ziare sau publicaţii, în vederea achiziţionării acestora. De asemenea, evidenţa şi distribuirea ziarelor sau publicaţiilor se va realiza de către o persoană desemnată în acest sens.

"Necesarul de abonamente la ziare sau publicaţii se transmite compartimentului specializat, în vederea achiziţionării, după avizarea de către şeful structurii de reintegrare socială, şeful structurii economico-administrative şi aprobarea de către directorul locului de deţinere. Consultarea ziarelor sau publicaţiilor de către persoanele private de libertate se va realiza conform graficului de distribuire, aprobat de către conducerea locului de deţinere. La cerere, persoanele private de libertate pot consulta, conform orarului aprobat, publicaţiile existente în cadrul bibliotecilor", se menţionează în documentul citat.

Proiectul mai prevede că, în situaţii justificate şi în condiţiile existenţei unor cereri scrise din partea persoanelor private de libertate, administraţia penitenciarului poate asigura accesul prioritar la consultarea ziarelor sau publicaţiilor al celor care nu au avut în ultimele trei luni sume de bani disponibile în fişa contabilă nominală sau în contul personal.

În momentul intrării în vigoare, dispoziţiile ordinului se vor aplica tuturor persoanelor private de libertate aflate în custodia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.