Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De Ziua Profesorului este comemorat cel mai mare teolog al secolului 20

biserica cruce

Ziua plecării la Domnul a celui mai mare teolog ortodox din secolul 20, părintele academician Dumitru Stăniloae, coincide cu Ziua Internațională a Profesorului, 05 octombrie, anunță basilica.ro.

Personalitate marcantă a culturii noastre, părintele Stăniloae a fost nu doar profesor de teologie și dogmatist, ci și filosof, istoric, ziarist şi traducător.

Opera sa teologică îl arată ca unul dintre cei mai de seamă gânditori creştini din lume. Pr. John Meyendorff l-a numit „cel mai mare teolog ortodox din întreaga lume a secolului trecut”. A primit titluri de onoare din partea a șapte universități din lume și a fost membru titular al Academiei Române.

Citește și: Prima reacție a lui Silviu Mănăstire, după ce a fost confirmat cu coronavirus: Indiciul pentru forma ușoară de Covid este pierderea mirosului și gustului .

Părintele Stăniloae: 5 aspecte pe care trebuie să le știi despre Teologul Crucii

Poate cea mai importantă moștenire lăsată posterității, la care a lucrat vreme de 45 de ani, este traducerea lucrării „Filocaliei” (în douăsprezece volume).

Opera sa cuprinde: 90 de cărţi, 33 de traduceri, 275 de articole teologice, 22 de recenzii, 16 prefeţe, 35 de cuvântări comemorative, 475 de articole de ziar, 17 interviuri, 15 predici publicate şi 60 de convorbiri sau interviuri înregistrate la radio şi televiziune.

Despre calitățile profesorului Dumitru Stăniloae a vorbit pentru Basilica.ro Pr. Gheorghe Holbea, ucenic apropiat al marelui teolog, la rândul său profesor de teologie.

„Aveam în faţă pe unul dintre cei mai mari teologi ai secolului al XX-lea, dar blândeţea şi delicateţea sufletească a Părintelui alunga orice teamă pe care o trăieşti în faţa unei mari personalităţi”, își amintește Pr. Gheorghe Holbea momentul în care l-a cunoscut pe Pr. Dumitru Stăniloae.

Citește și: Beatrice Mahler: ‘În spitalele din București nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii COVID. Vorbim de un val secundar nerespectării regulilor’

Părintele Dumitru Stăniloae, originar din Vlădeni, judeţul Braşov a trecut la cele veșnice în data de 05 octombrie 1993, la vârsta de 90 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.