Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Debitul Dunării scade în următoarele zile până la media lunii februarie de 5.300 mc/s

Agerpres
Dunarea

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară va fi în scădere în următoarele zile până la 5.300 cubi/secundă (mc/s), de la 6.500 mc/s cât s-a înregistrat zilele trecute, arată prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), emisă pentru perioada 15 - 22 februarie 2020, potrivit Agerpres.

"Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere până aproape de valoarea de 5.300 mc/s, situându-se însă peste media multianuală a lunii februarie de 5.300 mc/s. În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în prima parte a intervalului în scădere pe sectorul Gruia - Tr. Măgurele şi în creştere pe sectorul Zimnicea - Tulcea, iar în partea a doua a intervalului vor fi în scădere pe sectorul Gruia - Vadu Oii şi în general în creştere pe sectorul Brăila - Tulcea", anunţă hidrologii.

Pentru luna februarie, debitul maxim al Dunării a fost estimat în prognoza trimestrială la 5.000 mc/s, iar cel minim la 2.500 mc/s, faţă de media lunii respective, de 5.300 mc/s.

Prognoza pe râurile interioare pentru perioada 16 - 22 februarie arată că debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând unele râuri mici din jumătatea de vest a ţării unde se pot înregistra creşteri uşoare de niveluri şi debite datorită precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe râurile din centrul şi estul ţării vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.

În ultima lună calendaristică de iarnă, regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 30-50% din mediile multianuale lunare, mai mari (50-80%) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Olt superior, Argeş, Ialomiţa, pe cursul Siretului şi pe unii afluenţi ai săi (Trotuş, Bistriţa, Moldova, Suceava) şi pe râurile din Dobrogea. Cele mai mari valori (80-100% din normalele lunare) se vor înregistra în bazinul Jiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.