Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia care ar putea REVOLUȚIONA modul de diagnosticare a persoanelor cu COVID-19: Testarea la grămadă prin combinarea probelor

Time of Israel
test coronavirus COVID

Oamenii de știință israelieni sugerează combinarea probelor, pentru a ușura procesul global de testare a virusul. Medicii de la Spitalul Technion și Rambam din Haifa, au publicat cercetări care arată ca testarea eșantioanelor a 32 sau 64 de pacienți in mod combinat și simultan poate exclude rapid grupuri întregi.

Vezi și: Lista completă, pe județe, a spitalelor pentru bolnavii de coronavirus / DOCUMENT OFICIAL

Rambam Medical Center și Technion din Haifa spun că au venit cu un mod mai rapid și mai eficient de a testa oamenii pentru coronavirus, prin combinarea probelor, potrivit Times of Israel.

Potrivit spitalului, testând probe de până la 32 sau chiar 64 de persoane simultan, se poate stabili rapid dacă au vreun virus. Doar în cazurile în care virusul se găsește în grupul de eșantioane, persoanele din lotul respectiv trebuie să-și facă propriile teste pentru a determina cine este purtator de COVID-19.

Oamenii de știință spun că acest lucru ar putea ușura efectul de strangulare în laboratoarele de testare a coronavirusului la nivel mondial și ar putea scoate milioane de oameni din carantină inutilă.

Ideea i-a venit la sfârșitul săptămânii trecute Dinei Berenbaum, absolventă a Institutului de Tehnologie din Israel, care a contactat ​​fostul sau profesor, mai apoi idee sa a fost dezvoltată rapid.

„Acest lucru ar putea avea un impact mare asupra reducerii gradului de incarcare al laboratoarelor”, a declarat miercuri, microbiologul de la Technion, Idan Yelin, pentru The Times of Israel, care a explicat că una dintre problemele majore cu care se confruntă profesioniștii din domeniul sănătății la nivel mondial este supraîncărcarea la centrele de testare.

Yelin și colegii săi urmează să își publice online cercetările în scurt timp, invitând spitale să încerce metoda lor. „În mod normal, realizarea unui proiect ca acesta până sa ajunga la publicare ar dura multe luni”, a remarcat Yelin.

Berenbaum este cercetator si a obtinut diploma de inginerie în biotehnologie în urmă cu patru ani.

I-a venit idee ca în loc să testeze probe unul câte unul, ar fi logic ca laboratoarele să sa adune testele de la pacienți. Dacă nimeni din lotul respectiv nu dovedește a fi depistat pozitiv pentru coronavirus, personalul laboratorului poate merge mai repede și numai dacă la testarea apare un rezultat pozitiv, atunci se analizeaza fiecare esantion din grupul respectiv unul câte unul.

Yelin, care a testat ideea alături de Berenbaum, a spus că există îngrijorarea că coronavirusul nu va fi despistat dacă s-ar grupa mai multe esantioane pentru testare și virusul care apare la purtator va fi „diluat” cu mostrele altora.

Yelin a spus: „Am mers la Rambam Health Care Campus, la laboratorul de virologie. Am luat probele de acid ribonucleic (ARN) prelevate de la pacient și am început să căutăm secvența de coronavirus. ”

Ea a raportat că chiar și atunci când 64 de probe au fost amestecate împreună, doar unul dintre ele fiind de la un purtător de coronavirus, testul a evidențiat rezultatul pozitiv.

Testarea la gramada ar putea permite și o testare rapida la aeroporturi, locuri in care personalul se chinuie să efectueze teste coronavirus de la persoană la persoană și chiar să ofere liniște sufletească în instituții precum casele pentru bătrânețe, a sugerat el. Acolo, s-ar putea efectua teste la gramada pentru a asigura rezidentii că toată lumea este lipsită de COVID-19 și pentru a identifica rapid persoanele care au coronavirus.

El a spus: „Dacă mergeți într-un loc care pare„ curat ”, dar doriți cu adevărat să vă asigurați că nimeni nu este infectat și nu doriți să testați pe toți pentru a fi siguri, acest test este calea de urmat.”

Combinarea a fost folosită încă din cel de-al Doilea Război Mondial și a fost sugerată în anii ’90 ca mod de testare a HIV.

„Există unele dificultăți în implementarea metodei, dar sperăm că poate crește numărul de teste și poate găsi chiar și purtători silențioși, fără simptome. Această posibilitate poate reduce șansa de infecție și aplatizează curba ”, a spus profesorul de biologie Technion, Roy Kishony.

Moran Szwarcwort Cohen, directorul laboratorului de virologie din Rambam Health Care Campus, a declarat că cercetarea „va permite testarea mai eficientă și mai rapidă dacă sunt examinate un număr mare de eșantioane”.

„Am fost foarte încântat să reușesc, dar grație metodei foarte sensibile folosite, nu am fost surprins.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.