Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia lui Klaus Iohannis cu privire la avansarea în grad a 'omului în alb'. Șah la ministrul Carmen Dan

Inquam Photos / Octav Ganea
paraschiv jandarmerie

Preşedintele Klaus Iohannis amână avansarea în grad a colonelului Cătălin Paraschiv, cel care a coordonat trupele speciale ale Jandarmeriei în intervenţia împotriva protestatarilor la mitingul din 10 august, informează Digi24.  O eventuală înaintare în grad ar putea fi luată în discuţie abia după ce organele judiciare vor stabili cu exactitate legalitatea acţiunilor Jandarmeriei din seara protestului diasporei.

”Acordarea gradului de general, respectiv a gradului profesional de chestor de poliție, conform Deciziei Curții Constituționale nr. 1222 din 12.11.2008, reprezintă o atribuție exclusivă a Președintelui României, iar nu o obligație, astfel că șeful statului are posibilitatea de a aprecia dacă acordă sau nu gradul de general, respectiv gradul profesional de chestor de poliție. Potrivit Legii nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării și Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, propunerile privind acordarea gradului de general se aprobă de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Având în vedere evenimentele din dată de 10 august a.c., din timpul protestului din Piață Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română și alte structuri din Ministerul Afacerilor Interne, se impune că luarea unei decizii de către Consiliu referitoare la acordarea gradului de general de brigada colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin Răzvan să se realizeze după pronunțarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române”, se arată în răspunsul Administrației Prezidențiale la solicitarea MEDIAFAX.

Budapesta finanțează masiv etnicii maghiari din țările vecine. Au fost alocați 8 milioane de euro doar pentru Transilvania

Propunerea de avansare a fost trimisă la Preşedinţie de ministrul de interne, Carmen Dan, cu argumentul că Paraschiv „a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate și devotament în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Colonelul Cătălin Paraschiv a fost audiat de două ori la Parchetul General în dosarul privind violențele din 10 august, însă procurorii nu i-au imputat nimic legat de intervenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.