Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ, după vizita lui Donald Trump: Compania Air China îşi suspendă zborurile către Coreea de Nord

avion

Compania Air China şi-a suspendat zborurile către Coreea de Nord, într-un moment în care SUA îşi intensifică sancţiunile împotriva Phenianului şi fac apel la Beijing să-şi sporească presiunile asupra vecinului său, relatează AFP, conform agerpres.ro

O angajată a companiei chineze a declarat miercuri pentru AFP că nici un zbor al companiei între Beijing şi Phenian nu este programat până în luna iunie. Ea a refuzat să facă orice alt comentariu. 

De acum înainte, doar cele trei zboruri săptămânale ale companiei de stat nord-coreene Air Koryo asigură o legătură aeriană periodică între Phenian şi Beijing. Air Koryo operează printre altele între Phenian şi oraşul chinezesc Shenyang (nord-est).

Rareș Bogdan trage semnalul de alarmă: 'Azi, băieții răi din PSDragnea trec la asaltul final. Doamne, dă-le minte să nu spulbere România'


Suspendarea zborurilor nu este inedită: Air China a întrerupt deja în aprilie zborurile Beijing-Phenian, invocând cererea scăzută, după care le-a reluat din nou la scurt timp. 

De această dată, suspendarea intervine la scurt timp după o vizită în China, la începutul lui noiembrie, a preşedintelui american Donald Trump, care a făcut apel la regimul comunist de la Beijing, principalul sprijin economic al Phenianului, să acţioneze mai mult pentru a opri progresele înregistrate de către nord-coreeni în ce priveşte programul lor nuclear şi balistic. 

''China poate soluţiona această problemă uşor şi repede'', a estimat liderul de la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.