Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizii la Guvern: Șomerii, zilierii, sezonierii și părinții vor beneficia de prelungirea unor ajutoare

bani-lei-salariu

Guvernul a decis miercuri prelungirea până la 30 iunie 2021 a următoarelor măsuri:

  1. Plata a 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2 500 lei pentru încadrarea în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, a persoanelor peste 50 de ani a căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență sau alertă, din motive neimputabile lor, a tinerilor între 16 și 29 de ani înregistrați ca șomeri sau a cetățenilor români încadrați în aceleași categorii de vârstă, cărora le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor;
  2. Acordarea a 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă acordată lucrătorilor zilieri, pentru o perioadă de 3 luni, la alegerea beneficiarului de lucrări;
  3. Acordarea a 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate pentru o perioadă de lucru de 8 ore pe zi, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut, pentru angajații sezonieri.
  4. Zile libere plătite pentru părinţi în perioada cursurilor online. Părinţii vor beneficia, până la finalizarea cursurilor anului şcolar 2020-2021, de zile libere plătite cu 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut.

Citește și: VIDEO George Simion (AUR) începe dezvăluirile din 'cuibul de viespi': Sistemul ne dă tărcoale și a încercat să cumpere unii colegi de-ai mei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.