Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declic a DESCINS la Ministerul Justiției - Ana Birchall e SOMATĂ să desființeze SIIJ în 30 de zile

Inquam Photos / Octav Ganea
declic mandat

Reprezentanţii Comunităţii Declic au depus simbolic, miercuri, la Ministerul Justiţiei, un "mandat de 30 de zile" pentru ministrul Ana Birchall, în urma unei petiţii semnate de peste 17.000 de cetăţeni prin care se cere desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, conform Agerpres.

Citește și: În plin SCANDAL național, părinții Alexandrei au primit o scrisoare: 'Nimeni nu a făcut nimic deși se putea…'

"Reprezentanţii Comunităţii Declic au venit să îi depună ministrului Justiţiei, Ana Birchall, un mandat de 30 de zile, este simbolic, un mandat prin care îi cerem să desfiinţeze Secţia specială, să găsească în cele 30 de zile o soluţie legală pentru a desfiinţa această secţie, să respecte astfel recomandările cerute de GRECO şi să respecte voinţa cetăţenilor. Sunt peste 17.000 de oameni care au semnat această petiţie în mai puţin de o lună de la iniţierea ei şi credem că este foarte importantă respectarea independenţei Justiţiei. Ne dorim ca magistraţii care încalcă legea să fie cercetaţi, dar să fie cercetaţi de un parchet independent, obiectiv şi asupra căruia să nu se ridice semne de întrebare", a declarat, la MJ, Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Ea a adăugat că au fost informaţi de faptul că la MJ există un grup de lucru care analizează soluţii pentru respectarea recomandărilor GRECO.

"Considerăm că este de datoria Guvernului să găsească soluţia legală. Tocmai de aceea am oferit acest termen de 30 de zile în care aşteptăm să găsească soluţii. (...) Credem că este de datoria ministrului Justiţiei şi a experţilor din MJ să găsească soluţia cea mai bună şi soluţia legală. De altfel, în răspunsul primit de la Ministerul Justiţiei ni s-a comunicat că a fost început un grup de lucru în minister. Acest grup de lucru din minister se pare că analizează găsirea unei soluţii pentru a respecta recomandările GRECO", a afirmat Hopârteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.