Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEFINITIV: Şeful Radio România, incompatibil

ovidiu miculescu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Instanţa supremă a respins recursul lui Ovidiu Miculescu şi a menţinut o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din aprilie 2014.

Vezi şi: Demisia în bloc a Opoziției din Parlament. Efecte posibile. Cine a mai folosit-o

Vezi şi: Iohannis îl ia pe SUS pe Ciorbea: Vizită-FULGER a președintelui la Avocatul Poporului

Vezi şi: Lovitură pentru Guvernul Grindeanu. Iohannis și CSM și-au unit forțele pentru a contracara OUG

În octombrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 - 4 iulie 2012, deoarece a deţinut simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi pe cea de manager în cadrul Societăţii Române de Radiocomunicaţii. 

Miculescu a contestat în instanţă raportul întocmit de ANI, însă acţiunea sa a fost respinsă atât la Curtea de Apel Bucureşti, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Potrivit ANI, Ovidiu Miculescu a încălcat dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcţia de manager sau membru al consiliilor de administraţie ale regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale". 

Conform art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, "persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate (...) membrii consiliilor de administraţie (...) ale Societăţii Române de Radiodifuziune (...) li se aplică (...) regimul incompatibilităţilor prevăzut (...) pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.