Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delegația PMP l-a BLOCAT pe Klaus Iohannis: Traian Băsescu și-a trimis oamenii la consultări cu 3 propuneri noi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis salut

Președintele Klaus Iohannis a avut consultări cu PMP, cel de-a treilea partid venit la Cotroceni pentru discuții pe tema situației justiției. Din delegația PMP nu a făcut parte și fostul șef al statului, Traian Băsescu.

Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat că i-a făcut o ofertă lui Iohannis prin care i-a cerut să adauge o întrebare suplimentară la referendum și i-a oferit și 3 domenii din care să își aleag.

Citește și: Tun la capitolul imagine! Eugen Teodorovici dă o lovitură cu impact major

”PMP a avut o întâlnire bună cu domnul preeșdinte Klaus iohannis. Am avut un schimb de opinii cu privire la referendumul pe care intenționează să îl convoace odată cu alegerile . PMP e un partid pro-justiție și l-am asigurat pe președinte că vom îndemna cetățenii să susțină un proces pentru consolidarea justiției. Știți că, justiția și independența justiției au fost proiecte prioritare pentru fostul președinte Traian Băsescu.

Am venit cu 3 propuneri. Cred că mai putem adăuga o întrebare, care să implice modificarea unei legi, nu modificarea Constituției. Știți că la referendumul din 2009 se propunea desființarea unei Camere, lucru care prevedea modificarea Constituției. Una vizează reduerea nr de parlamentari la 300, 100 de senatori și 200 de deputați. A doua temă vizează o întrebare pe care ar înțelege-o toți românii – dacă sunt de acord cu eliminarea pensiiilor speciale. Sunt convins că mulți români vor să îl lase fără pensie specială pe Ciorbea. Și a treia întrebare este cea legată de revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Acestea sunt propunerile pe care PMP le-a făcut astăzi aici la Palatul Cotroceni. Credem că ar mobiliza o bună parte din societate să se prezinte la referendum.

Ne-a bucurat deschiderea cu care a tratat propunerea noastră și urmează să o analizeze. Cele 3 propuneri implicî modificarea imediată a legilor în Parlament. Ne-a spus că sunt două teme ce vizează justiția.”, a declarat Eugen Tomac la ieșirea de la consultări.

Citește și: RCS&RDS a demolat concurența! Zeci de mii de români au făcut asta – Lovitură pentru Telekom, Vodafone și Orange

Delegația PMP a fost formată formată din: Eugen Tomac, Marius Pașcan, Robert Turcescu, Cătălina Bozianu și Rodica Severica Covaciu.

De la ora 17.30 vor veni cei de la UDMR la consultări, urmați, la ora 18.15 de grupul parlamentar al minorităților naționale.

Citește și: Dezastru pentru Liviu Dragnea! A primit lovitura de grație – Anunț făcut de Rareș Bogdan

Vineri sunt invitate la Cotroceni delegațiile PSD și ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. Președinția a mai precizat că fiecare delegație poate fi formată din maximum cinci persoane.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au spus că nu vor fi prezenți la Palatul Cotroceni.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Socialiștii europeni anunță înghețarea relațiilor cu PSD

Pe 1 aprilie, Klaus Iohannis a anunțat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient și mai puternic”.

La patru zile distanță, șeful statului a spus că cele două teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes național care urmează să fie puse în discuție la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție și interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

Citește și: Tun la capitolul imagine! Eugen Teodorovici dă o lovitură cu impact major .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.