Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delimitare eşuată: Un ministru consideră că mesajele lansate de Darius Vâlcov şi Liviu Pop sunt 'responsabilităţi individuale'

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, respinge mesajele cu tentă nazistă trimise de colegii săi de partid, consilierului premierului, Darius Valcov, si senatorul PSD Liviu Pop, la adresa preşdinbtelui Klaus Iohannis.

"Responsabilitățile sunt individuale atâta timp cât mesajele sunt comunicate folosind mijloace de comunicare personale, în mod special conturi de socializare. În contextul acesta, nu văd legătură între statul român și responsabilitățile individuale ale unor persoane care aleg să comunice într-o manieră sau în altă. Resping însă cu fermitate orice tip de mesaj care se referă la minorități, etnii sau chiar grupuri sociale și cred că acest lucru n-ar trebui să se întâmple în spațiul public. Probabil că aceste elemente sunt alimentate și de dezbaterile interne și cred că au fost derapaje de toate părțile. Sunt convins că toată lumea a înțeles unde s-a greșit, am înțeles că au fost și scuze adresate în spațiul public, ceea ce e un lucru pozitiv, și cred că aceste subiecte nu au legătură cu președinția României la Consiliul UE", a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, intrebat cum comenteaza postarile de pe Facebook ale lui Darius Valcov si Liviu Pop, postari criticate de presedintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, potrivit adevarul.ro.

Pe de altă parte, publicaţia Newsweek scrie, într-o analiză cu titlul "Miniciunile ministrului Negrescu pentru albirea lui Vâlcov și Liviu Pop", că delimitarea ministrului Negrescu este una falsă, pentru că paginile de Facebook pe care au postat opinii Pop și Vâlcov sunt asumate de cei doi cu funcțilie oficiale din statul român, deci implică şi statul român.

"Ministrul Victor Negrescu nu a condamnat explicit declaraţiile iresponsabile ale celor doi, ci s-a limitat să precizeze că Vâlcov și Pop au vorbit în nume personal și că nu angajează nici Executivul (în cazul consilierului guvernamental), nici Parlamentul (în cazul senatorului)", mai notează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.