Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații dezbat, luni, o moțiune simplă a Opoziției la adresa ministrului Răzvan Cuc

Inquam Photos/ Octav Ganea
Razvan Cuc

Camera Deputaților discută, luni, de la ora 16.00, moțiunea simplă prin care PNL și PMP cer demisia lui Răzvan Cuc. Opoziția îi reproșează ministrului Transporturilor lipsa autostrăzilor. Votul asupra moțiunii va fi dat în plenul de miercuri, potrivit mediafax.

Moțiunea simplă este intiltulată „Mandatul ministrului Cuc cu numărul trei, este unul de nota 3”.

„PSD s-a evidenţiat în ultimii ani pentru modul în care numeşte în Guvern numai persoane care nu trec de un anumit nivel de expertiză şi competenţă. Se pare că ministrul Răzvan Cuc îndeplineşte toate condiţiile cu brio, fiind numit de trei ori ministru. Remaniat în octombrie 2017 pentru incompetenţă, confirmată prin faimosul raport al lui Darius Vâlcov care trecea un mare ZERO în dreptul realizărilor ministrului Cuc, iar acum, acelaşi incompetent conduce astăzi Ministerul Transporturilor. O ţară întreagă speră că a treia oară este cu noroc şi că actualul ministru va înţelege că a fost nominalizat în această funcţie pentru a munci în folosul şi spre binele românilor şi al României şi nu al partidului mamă. Acest Cuc al PSD-ului nu este decât un ministru care s-a remarcat prin faptul că în toate mandatele sale nu a făcut niciun km de autostradă, ci a inaugurat ce au construit alții, fapt pe care şi l-a asumat cu o doză de mândrie, declarând în faţa unei ţări întregi că nu promite niciun kilometru de autostradă. Şi s-a ţinut de cuvânt. Cel mai probabil, aceasta a fost singura declaraţie sinceră şi singurul adevăr spus de un ministru al tuturor guvernelor PSD”, arată partidele de Opoziție în textul moțiunii simple.

PNL și PMP îi reproșează ministrului Transporturilor că „se laudă cu doar 58 de km de autostradă”, deși în programul de guvernare, PSD și-a asumat construirea a 350 de km de autostradă.

„Guvernele PSD-ALDE prin programele de guvernare şi-au asumat construirea a 350 de km de autostradă până în 2020. Actualul Guvern Dăncilă, după aproape un an şi 3 luni, se poate lăuda cu 58 de kilometri de autostradă, motiv pentru care nimeni nu mai poate crede că actualul Guvern îşi va îndeplini targetul asumat! Spre comparaţie, conform datelor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), însumate, gropile din drumurile naţionale şi autostrăzile din România se întind pe o distanţă de 88 de kilometri. Deci, cu aproape 30 de kilometri mai mult decât numărul de kilometri de autostradă construiţi de Guvernul Dăncilă în 2018! Această moţiune simplă are ca principal scop demascarea minciunilor PSD spuse cu neruşinare şi fără nicio urmă de conştiinţă şi bun simţ faţă de români. În spatele declaraţiilor pompoase, demagogice şi pline de tupeu ale membrilor Guvernului, se ascunde adevărata realitate: România este îngropată în noroaie iar situaţia se înrăutăţeşte de la o zi la alta”, conform sursei citate.

Și situația de la TAROM nemulțumește Opoziția.

„Tarom, într-un haos total Una dintre cele mai importante societăţi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor se află în pragul dezastrului. Situaţia de la compania naţională de transporturi aeriene se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Tarom este în picaj din toate punctele de vedere. Într-una din declaraţiile sale recente, domnul ministru, Răzvan Cuc, a explicat faptul că, încă din primul său mandat, Tarom a fost unul din obiectivele sale de suflet pentru că este român. Drept urmare, compania este cu un picior în faliment şi este cercetată pentru vânzarea a două aeronave în condiții suspecte. Iar acum, în al treilea mandat a provocat cea mai mare criză din istoria TAROM! Fără pic de responsabilitate, a supus compania unui risc fără precedent- certificatul de operator aerian fiind suspendat în lipsa unui manager general, toate aeronavele acestui operator aerian ar fi rămas, la sol. Consecințele ar fi fost dezastruoase, dacă în al doisprezecelea ceas, nu ar fi acționat de urgență pentru a evita blocajul total”, potrivit sursei menționate.

Nu în ultimul rând, parlamentarii din opoziție susțin că Răzvan Cuc este cel mai slab ministru din istoria României.

„Răzvan Cuc, acasă! De ce trebuie să plece Răzvan Cuc acasă? Pentru că este cel mai slab ministru al celui mai slab Guvern din istoria României. Faptul că aceasta a fost instalat pentru a treia oară pe fotoliul de ministru al Transporturilor arată clar că liderilor PSD nu le pasă de România. Un simplu calcul demonstrează că de când PSD, în epoca Dragnea, a intrat la guvernare, acest om a fost cel care a deţinut această funcţie pentru 11 luni. În concluzie, dezastrul de la Transporturi, marcat de eşecul construirii autostrăzilor, i se datorează în mare măsură dumnealui. Răzvan Cuc va intra în istorie ca ministrul care a inaugurat cei mai puţini km de autostradă şi ca omul care a tratat cu aroganţă o ţară întreagă! Într-o manieră complet neprofesionistă, Ministrul Răzvan Cuc dă asaltul asupra pieței de transport public de persoane!”, mai susțin aleșii PNL și PMP.

Răzvan Cuc a fost numit în funcția de ministru al Transporturilor în urmă cu o lună. Acesta a depus jurământul de învestitură la Cotroceni pe 22 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.