Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat demisionar din PNL: 'Vremelnici şi neputincioşi lideri vor ajunge să-şi bată joc. Nu pot să fiu complice'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban demisionari

Deputatul de Dâmboviţa, Gabriel Plăiaşu, anunţă, marţi, într-o postare pe facebook, că pleacă din PNL pentru că nu poate face alianţă cu PSD şi vorbeşte şi despre necesitatea unei noi forţe politice.

"Cred cu toată fiinţa mea în valorile liberale, respect enorm istoria PNL, m-am închinat, nu o dată, cu smerenie în faţa altarului liberal de la 'Florica' acolo unde odihnesc somnul de veci Brătienii. De altfel, lumea identifică întreaga mea carieră politică în exclusivitate alături de PNL, dar...(...) dragi dâmboviţeni, nu pot să tac şi să accept. N-am crezut că, după 30 de ani de activitate în PNL, va veni acest moment când voi fi nevoit să plec din partid pentru că vremelnici şi neputincioşi lideri vor ajunge să-şi bată joc de încrederea şi de votul Dumneavoastră, oferindu-le, pe tavă, PSD, din dorinţa de a rămâne agăţaţi de fotolii. Nu pot să fiu complice acceptând această decizie", afirmă Plăiaşu, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO | Ludovic Orban, atac dur la 'chiriașul de la Cotroceni': Trebuie să-i slugărească pe pesediști ca să nu fie suspendat

Acesta spune că, în 2012, a fost şi el naiv crezând în colaborarea cu PSD, însă acum există acea experienţă că nu se poate face cu acest partid "un proiect politic viabil pentru România".

"Unii mă acuză de laşitate şi-mi spun că ar trebui să continui lupta din interior. Nu, astăzi, acest lucru nu mai este posibil. Dacă în 2012 am fost naiv crezând că împreună cu PSD putem construi un proiect politic viabil pentru România, acum, dată fiind şi acea experienţă, sunt convins că mi-aş bate joc de aşteptările dumneavoastră", afirmă Gabriel Plăiaşu.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban, după ce a rupt PNL, anunță o hemoragie de zeci de mii de demisii: 'Nu vor accepta umlința de a trăi în concubinaj cu PSD'

Acesta vorbeşte şi despre implicaţiile politice de la nivel judeţean.

"Anul trecut, cu Ludovic Orban premier al României, apăruseră primele speranţe de dezvoltare şi modernizare în judeţul Dâmboviţa. Astăzi, în loc de proiecte, domnul Cîţu le propune membrilor şi susţinătorilor PNL o alianţă cu PSD, spunându-le dâmboviţenilor că acest partid trebuie să vină la guvernare, într-un moment de criză, pentru expertiza profesională. Adică le cere dâmboviţenilor să uite, printre altele, că doamna Rovana Plumb a fost Ministrul Transporturilor şi nu a fost capabilă să genereze un proiect viabil pentru ei. Le cere să uite că obiective importante pentru judeţ au fost amânate sau uitate şi de alţi foşti miniştri ai PSD. Sau să uite că în ziua marelui miting PSD se intra în Târgovişte pe bază de parolă", arată, în postarea sa, deputatul Gabriel Plăiaşu.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban anunță că Florin Cîțu NU mai e președintele PNL: ATACURI DURE la Raluca Turcan și Dan Motreanu

Acesta adaugă că nu poate face alianţă cu PSD, "cu urmaşii celor care, încă din anii '90, au răpit României şansa dezvoltării şi modernizării".

Parlamentarul vorbeşte şi despre o nouă formaţiune politică, fără a da mai multe detalii, dar menţionează că este un proiect căruia i se va alătura.

"PNL mai poate fi ajutat numai din exteriorul formaţiunii şi cred că o forţă politică nouă apărută pe scena politică românească poate aduna la un loc toată emoţia şi aşteptările, dar şi proiectele şi măsurile concrete ale acelora care cred în valorile liberale reale. Prin urmare, mă voi alătura acestui proiect, cu convingerea că asumându-ne responsabilităţi şi nu stând în genunchi în faţa PSD, de dragul unor funcţii trecătoare, vom arăta respect faţă de aceia care au avut încredere în noi", mai afirmă Gabriel Plăiaşu.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban anunță partidul fără nume și înființarea unui nou grup parlamentar: 'Partea bună a PNL va veni cu noi'

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a demisionat din partid, fiind urmat de 16 senatori şi deputaţi care recent au părăsit grupurile parlamentare ale formaţiunii, a anunţat, marţi, deputatul Violeta Alexandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.