Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD: Îndeplinirea criteriilor de aderare la OCDE, o prioritate a conducerii Ministerului Sănătății

Facebook
Cristina Elena Dinu

Unul dintre obiectivele conducerii PSD a Ministerului Sănătății pentru acest an îl reprezintă realizarea integrală a criteriilor de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), transmite deputatul PSD Cristina Elena Dinu.

„Demersurile referitoare la intrarea României în acest organism au început după decizia Consiliului OCDE din 25 ianuarie 2022, la nivelul Executivului fiind înființat Comitetul interministerial pentru coordonarea relațiilor cu OCDE, care are ca scop inițierea și realizarea tuturor acțiunilor și strategiilor privind promovarea candidaturii țării noastre.

OCDE este un for interguvernamental ce are ca  principal obiect de activitate identificarea, diseminarea şi evaluarea aplicării politicilor publice optime, pentru asigurarea creşterii economice, prosperității şi dezvoltării sustenabile în rândul statelor membre, precum și la nivel global.

OCDE este continuatoarea fostei Organizații Europene pentru Cooperare Economică (OECE), fondată în 1948 pentru a pune în aplicare Planul Marshall, finanțat de SUA pentru reconstrucția continentului european după cel de-al doilea Război Mondial. În prezent, în componența OCDE sunt 38 de state dezvoltate, care dețin circa 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

Actualmente, România se află în plin proces de aderare la această importantă organizație internațională, fiecare entitate guvernamentală fiind în curs de îndeplinire a criteriilor prevăzute de acest demers complex.

Domeniul Sănătății are o importanță deosebită în înscrierea României în OCDE, țintele de conformitate referindu-se, îndeosebi, la asigurarea accesului la servicii medico-sanitare de bună calitate. De asemenea, un alt criteriu condițional este continuarea investițiilor începute prin Planul Național de Redresare și Reziliență, precum și îndeplinirea reformelor presupuse de digitalizarea și dezvoltarea resurselor umane în sănătate.

În acest context, reprezentanții OCDE au apreciat progresele remarcabile reușite de Ministerul Sănătății în ceea ce privește îmbunătățirea situației sistemului sanitar.

Programul de reformă și investiții în domeniul sănătății va continua în ritm susținut în acest an, pentru a ne îndeplini în mod judicios toate principiile presupuse de aderarea țării noastre la prestigiosul organism european, care va însemna noi oportunități de evoluție și dezvoltare, inclusiv în domeniul medico-sanitar”, este declarația social-democratului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.