Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD, Ioana Bran: 'Guvernul PNL a pus gând rău satului românesc și lovește în gospodăriile țăranilor'

facebook.com
Ioana Bran

Deputatul PSD, Ioana Bran, a precizat, pe Facebook, că „Guvernul PNL a pus gând rău satului românesc și lovește în gospodăriile țăranilor”, întrucât „aceștia nu vor mai avea dreptul să crească porci”

„Guvernul PNL a pus gând rău satului românesc și lovește în gospodăriile țăranilor. Aceștia nu vor mai avea dreptul să crească porci!

Citește și:  ZIUA Z la PSD. Se va decide cu toate cărțile pe masă - ANTICIPATE sau Guvernul Cîțu. Care sunt riscurile și cum afectează deciziile procurorilor deciziile

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin prin care se interzice creșterea porcinelor la stâne, tabere de vară, cantoane silvice, cantoane de pe lângă diguri și societăți agricole vegetale. Potrivit ordinului, țăranii nu vor mai avea voie să reproducă porci în propria gospodărie sau să transporte porci de la o gospodărie la alta. Amenzile vor fi între 1.000 și 7.000 de lei.

Aș fi de acord cu impunerea unor condiții care să crească biosecuritatea în gospodăriile oamenilor. Dar ceea ce face acest guvern este inacceptabil. Tradițiile, dar și capacitatea oamenilor din mediul rural de a-și asigura hrana, vor fi compromise. Măsura servește exclusiv marile exploatații de suine – nu numai din România! - și importatorii de carne de porc”, se arată pe pagina de Facebook a Ioanei Bran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.