Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat USR, despre mesajul lui Klaus Iohannis: 'Cred că a fost îndreptat mai degrabă spre PNL decât spre noi. Noi am fost întotdeauna deschişi'

Mediafax
USR

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis prin care a încurajat liberalii şi USR să se apropie pentru a guverna împreună a fost "mai degrabă" adresat PNL, partid "mai opac" în dialog, care vrea să guverneze singur, a declarat, joi, deputatul USR Stelian Ion.

"Cred că o astfel de apreciere vizează în primul rând PNL, pentru că ei sunt cei mai opaci în dialog, vor să guverneze singuri. Liderul PNL s-a şi exprimat de nenumărate ori că ar face mai degrabă altfel de alianţe. În privinţa noastră, viitoarea guvernare nu este în mâna unei persoane, nu este în mâna unui partid, este în mâna oamenilor, prin votul pe care îl vor acorda pe 6 decembrie. Vom vedea dacă vom avea un Guvern în jurul USR PLUS, aşa cum ne dorim noi şi cum sperăm că vom primi votul de la alegători, sau în jurul altui partid", a susţinut Stelian Ion, într-o conferinţă de presă, conform agerpres.ro.

El a adăugat că discuţiile care se vor purta pentru o viitoare coaliţie de guvernare vor fi legate nu de oameni sau de funcţii, ci de programul de guvernare, de obiective prioritare precum depolitizarea instituţiilor statului şi a numirii procurorilor de rang înalt, eliminarea pensiilor speciale, legiferarea iniţiativei "Fără penali în funcţii publice".

Lovitură de teatru! Marcel Ciolacu susţine 'reforma' CCR: Judecătorii să nu fi fost membri de partid


"Mesajul preşedintelui cred că a fost îndreptat mai degrabă spre PNL decât spre noi. Noi am fost întotdeauna deschişi şi s-a văzut şi în urma alegerilor locale. Acolo unde am putut face câteva colaborări în ideea de a scăpa în sfârşit de PSD, am făcut. (...) Mesajul a fost bine-venit, noi l-am perceput ca atare şi, bineînţeles, că suntem pregătiţi pentru guvernare şi vom duce mai departe toate aceste proiecte pe care ni le-am asumat", a afirmat deputatul USR.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că încurajează PNL şi USR să se apropie pentru a guverna împreună, menţionând că atacurile dintre unii membri ai celor două partide reprezintă "o nervozitate, o sensibilitate tipică pentru campania electorală".

"Mesajul meu este simplu: vor guverna împreună. Iar ce numiţi contre este o nervozitate, o sensibilitate tipică pentru campania electorală. Nu toată lumea poate să rămână calmă. Câteodată, unii sar mai repede cu anumite mesaje, cu anumite acuzaţii, însă între PNL şi USR există o apropiere care nu cred că trebuie să se bazeze neapărat pe simpatie între persoane, ci pe concordanţă între valori şi obiective de reformă şi asta, evident, există", a spus Iohannis, întrebat la o conferinţă de presă despre atacurile dintre PNL şi USR din ultimul timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.