Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Costel Lupaşcu cere dotarea de urgenţă a Spitalului Judeţean din Botoşani cu un analizator de diagnosticare

Sanador
operatie doctori spital

Deputatul social-democrat Costel Lupaşcu a solicitat, miercuri, Guvernului şi Ministerului Sănătăţii să doteze, în regim de urgenţă, Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani cu un analizator de diagnosticare a virusului COVID-19.

El a precizat, printr-un comunicat de presă, că "sănătatea este cel mai de preţ dar" şi, de aceea, "trebuie dispuse cele mai eficiente metode pentru stoparea răspândirii epidemiei".

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

"Solicit Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi tuturor factorilor responsabili dotarea în regim de urgenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani cu un analizator de diagnosticare Real Time PCR, care va depista rapid infecţia cu coronavirus. În acest fel, probele de la suspecţii de coronavirus vor putea fi analizate în cel mai scurt timp, astfel, vom cunoaşte rapid dacă o persoană este sau nu infectată cu COVID-19. Cea mai bună strategie pentru combaterea coronavirusului este testarea şi depistarea a cât mai multor persoane. Sănătatea este cel mai de preţ dar, de aceea trebuie dispuse cele mai eficiente metode pentru stoparea răspândirii epidemiei. (...) Totodată, solicit Ministerului Sănătăţii să asigure materiale pentru dotarea de urgenţă a spitalelor din Botoşani cu: teste pentru depistarea coronavirusului, halate medicale de unică folosinţă, măşti de protecţie, combinezoane de unică folosinţă. Protecţia personalului medical este vitală în această perioadă grea, iar sănătatea şi siguranţa muncii trebuie să fie garantată", a afirmat parlamentarul social-democrat.

În Botoşani există un singur caz de infecţie cu coronavirus. În prezent, în cazul tuturor suspiciunilor, testele prelevate de la pacienţii din Botoşani sunt trimise la un laborator din Iaşi pentru a fi prelucrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.