Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Cristache (PMP): La Galaţi, s-a făcut rectificare pentru plata salariului de 17.000 de lei al primarului PSD

arhiva personala
Catalin Cristache

Deputatul Cătălin Cristache, preşedinte PMP Galaţi, susţine, într-un comunicat de presă remis Ştiripesurse.ro, că rectificarea bugetară care a avut loc la ultimă şedinţă de Consiliu Local din Galaţi are drept scop acoperirea creşterilor salariale din primăria oraşului de pe Dunăre. Conform acestuia, primarul PSD Ionuţ Pucheanu ar primi un salariu de 17.000 de lei lunar, în timp ce viceprimarii primesc aproximativ 14.500 de lei. Asta în condiţiile în care salariul mediu din judeţ este de doar 2.435 de lei.

Scopul principal al rectificării bugetare a fost asigurarea fondului de salarii pentru angajații primăriei. La începutul anului, primarul și-a crescut salariul la 170 de milioane de lei vechi, în timp ce viceprimarii au început să primească, fiecare, câte 145 de milioane de lei vechi. Este strigător la cer ca bugetul municipiului Galați să fie folosit exclusiv pentru îmbogățirea PSD-iștilor”, a punctat deputatul PMP Cătălin Cristache.

Consiliul Local al Municipiului Galați a aprobat, în ședința ordinară din 26 iulie, o rectificare bugetară care transformă orașul în singurul municipiu reședință de județ în care peste 90% din bani merg către funcționarea administrației locale. Practic, mai puțin de 10% din banii gălățenilor merg către dezvoltarea infrastructurii, modernizarea și dotarea spitalelor sau școlilor.

Ceea ce s-a întâmplat la ultima ședință de Consiliu Local este dovada cea mai clară că PSD dorește să transforme Galațiul într-un pol de sărăcie pe care să-l controleze cum dorește. Ca urmare a rectificării bugetare, orașul este condamnat la subdezvoltare cronică. Prin faptul că mai puțin de 10% merg către proiecte de investiții, se accelerează procesul de depopulare a Galațiului, ceea ce este o adevărată crimă demografică”, a declarat președintele PMP Galați.

Primarul PSD Ionuț Pucheanu, de departe unul dintre cei mai incompetenți administratori locali din țară, a alocat 103,3 milioane de lei pentru funcționarea propriului aparat administrativ sau pentru găurile negre reprezentate de cele două societăți de termoficare și transport local, Calorgal și Transurb. Din acești bani, 10,5 milioane de lei merg direct către suplimentarea plății salariilor din primărie, după creșterile de anul acesta și angajărilor tuturor piloșilor cu carnet de partid roșu. 21,7 milioane de lei merg către muribunda Transurb, pe care nu ar vrea cu niciun chip să o restructureze. 6 milioane de lei în plus merg către panseluțe. 5 milioane de lei în plus ajung la Clubul Sportiv Municipal Galați (în condițiile în care, în țară, DNA a făcut nenumărate dosare penale pe numele primarilor care dădeau bani direct către cluburi sportive). 5 milioane în plus merg către achiziționarea de combustibili, că doar mașinile primăriei trebuie să umble de dimineață până seara ca să plimbe posterioarele PSD-iștilor. De asemenea, 5,4 milioane de lei sunt adăugați la cheltuielile cu asistența socială”, se arată în comunicatul PMP

În opinia deputatului Cristache, rectificarea bugetară încalcă orice normă elementară de prognoză și ar putea oricând să facă subiectul unor sesizări ale Curții de Conturi sau chiar ale instituțiilor judiciare. La începutul anului, au fost prognozate încasări de 309 milioane de lei pentru primele 6 luni din an. Realitate este că s-au încasat doar 288 de milioane, cu 21 de milioane mai puțin decât așteptările. Chiar așa stând lucrurile, rectificarea este pozitivă, așteptarea fiind ca, în a doua jumătate, să se încaseze cu aproape 125 de milioane de lei mai mult decât prognoza. Foarte probabil, în ritmul acesta, se va ajunge la un deficit bugetar de peste 10%, ceea ce va conduce la anularea totală a proiectelor de investiții.

Tovarășul Busuioc de la Curtea de Conturi ar trebui să se sesizeze urgent în raport cu ce se întâmplă la Galați. Se fac bugete „din pix”, iar banii sunt deturnați după bunul plac al primarului Pucheanu și al PSD. Este un furt de mari proporții care transformă Galațiul într-un pol al sărăciei”, a concluzionat Cătălin Cristache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.