Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganț, după adoptarea moțiunii: 'E un lucru bun, însă nu va fi ușor'

Ovidiu Gant

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganț, a declarat, joi, după ce moțiunea de cenzură a trecut. că este un lucru bun „că s-a pus capăt acestei guvernări catastrofale”, dar consideră că nu va fi ușor de acum înainte. „Sunt multe partide în Opoziție, va fi o muncă complicată de decelat o majoritate”, spune Ganț, anunță MEDIAFAX.

Deputatul din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) a declarat, joi, pentru MEDIAFAC, că e „un lucru bun” faptul că a picat Guvernul, dar că nu va fi ușor nici de acum înainte, pentru că sunt multe partide în Opoziție și trebuie găsită o formulă care să asigure majoritatea.

Citește și: Victor Ponta își ‘toarnă’ foștii colegi din PSD: ‘Am sute de mesaje în telefon’

„E un lucru bun că s-a pus capăt acestei guvernări catastrofale pentru țară, însă nu va fi ușor. Sunt multe partide în Opoziție, va fi o muncă complicată de decelat o majoritate, important e, însă, că s-a pus capăt acestei stări haotice induse de Guvernul Dăncilă și nu pot decât să sper că viitorul guvern de tranziție până la alegerile parlamentare la termen va gestiona situația extrem de gravă în care se află România, dacă stăm să ne uităm mai ales la banii țării, care au fost prăduiți, datoria publică a explodat, deficitul de cont curent e imens și deficitul consolidat, dacă ne uităm la el corect, arată foarte rău. E o mare responsabilitate pentru viitorul guvern”, a spus Ganț.

Potrivit deputatului minorității germane, următorul guvern va fi susținut „în demersul de administrare a României până la viitoarele alegeri, cu speranța că vom putea stabiliza situația economico-financiară a țării”.

Întrebat ce părere are despre varianta expusă de liderul PNL, aceea că propunerea cu care va merge la președintele României pentru funcția de premier este Ludovic Orban, președintele partidului, Ganț crede că „e un gest de responsabilitate”.

„E un gest de responsabilitate politică asumată, în sensul că deși e evident că nu are o majoritate în acest moment, care să îl susțină, își asumă un demers extrem de complicat, nu fuge de răspundere, iar politic vorbind este absolut normal. PNL este cel mai puternic partid de Opoziție și e absolut normal ca președintele acestui partid să fie candidatul lor pentru funcția de prim-ministru. Vom vedea ce va ieși la vot, dar opțiunea PNL este corectă”, a mai spus Ovidiu Ganț.

Citește și: Noi declarații făcute de Dan Barna! ‘ Am votat pentru claritate şi rezolvarea crizei’

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate, a anunțat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.