Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul liberal, Gabriel Avrămescu, spune că zăcământul de gaze naturale din Buzău a fost uitat deoarece băieții deștepți au cheltuit banii pe prime

facebook.com
Gabriel Avramescu și Ludovic Orban

Deputatul liberal Gabriel Avrămescu a declarat că zăcământul de gaze naturale de la Caragele, judeţul Buzău, despre care s-a spus că ar asigura independenţa energetică a ţării pe mai mulţi ani, a fost uitat, iar banii care trebuiau investiţi pentru exploatarea sa au fost cheltuiţi pe prime de final de an, conform news.ro.

"La Buzău, la Caragele, este acel depozit de gaze naturale care ar asigura independenţa energetică a României pe o perioadă de mai mulţi ani, din ceea ce spuneau unii. Acum rămâne de văzut cât va fi această perioadă de timp. Au fost nişte băieţi deştepţi care au uitat de acest depozit de gaze şi, în loc să ne apucăm să investim în zona aia pentru exploatare, am cheltuit banii din partea de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale pe prime date membrilor consiliilor de administraţie sau board-urilor şi conducătorilor acestor entităţi", a afirmat deputatul Gabriel Avrămescu, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL din Buzău.

De asemenea, Avrămescu a explicat că primele de sfârşit de an încasate de membrii şi conducătorii consiliilor de administraţie la final de an au fost mari tocmai pentru că nu au fost făcute investiţii acolo unde era necesar.

"Neavând investiţii, evident că profitul a fost mare, iar procentul, prima de sfârşit de an era raportată la profitul pe care îl avea societatea respectivă", a susţinut el.

În mai 2017, premierul de atunci Sorin Grindeanu vizita cel mai mare zăcământ de gaze naturale onshore descoperit în România pe platforma Caragele, în comuna C.A.Rosetti, şi spunea că zăcământul din judeţul Buzău ar putea asigura independenţa energetică a României pe doi sau trei ani.

"Am ţinut azi să vin aici şi cu alţi colegi din Guvern, la această nouă exploatare, pentru că e una foarte importantă, care se va dezvolta în anii viitori, undeva între 25 şi 27 de miliarde de metri cubi de gaz. E cea mai importantă descoperire  din anii de după Revoluţie, dacă ar fi să discutăm doar din acest punct de vedere, ar asigura doar ea independenţa energetică a ţării noastre doi-trei ani", spunea atunci Grindeanu.

Potrivit Profit.ro, ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirma recent că Romgaz va începe investiţiile la zăcământul de la Caragele, iar primele gaze ar urma să fie extrase, cel mai probabil, în 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.