Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Desant american la Londra după scurgerile grave de informații în presă despre atentat. Promisiuni

Time
Rex Tillerson

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, s-a deplasat vineri la Londra pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de poporul britanic după atentatul de la Manchester, lansând un apel la "ştergerea" extremiştilor de pe faţa pământului", transmite AFP.

Adevăratul joc al lui Sebastian Ghiță: Lovitură pentru DNA, din Serbia

Rex Tillerson a informat, totodată, că Washingtonul îşi asumă "întreaga responsabilitate" pentru scurgerea de informaţii în presa americană cu privire la ancheta asupra atentatului, care i-a exasperat pe britanici. 

"Condamnăm" şi "ne exprimăm regretul pentru ce s-a întâmplat", a afirmat şeful diplomaţiei americane, subliniind în acelaşi timp că "relaţia specială" dintre Londra şi Washington "va depăşi cu siguranţă acest incident deosebit de nefericit". 

Demnitarul american, aflat la prima sa vizită oficială în Marea Britanie, a mers la Foreign Office pentru a semna în cartea de condoleanţe în omagiul victimelor atacului de luni care s-a soldat cu 22 de morţi şi a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI). 

"În timp ce prietenul şi aliatul nostru este în doliu, flacăra dreptăţii arde intens în inimile noastre", a declarat responsabilul american în faţa presei la finalul unei întrevederi de o oră şi jumătate cu omologul său britanic, Boris Johnson. 

"Îi vom învinge pe terorişti, iar pe extremişti (...) trebuie să îi ştergem de pe faţa pământului", a adăugat el. Preoţii, rabinii şi "fiecare imam din fiecare moschee trebuie să condamne sufletele celor care au efectuat aceste atacuri", a insistat Rex Tillerson. 

În contextul în care atentatul de luni a fost comis de un tânăr britanic de origine libiană, Salman Abedi, cei doi miniştri au recunoscut că integrarea comunităţilor provenite din imigraţie poate întâmpina dificultăţi. 

Ţările occidentale, a declarat Rex Tillerson, trebuie să găsească un răspuns la "incapacitatea lor de a asimila" unele dintre aceste populaţii, în timp ce pentru Boris Johnson, imigranţii "trebuie să devină britanici" şi "să îmbrăţişeze valorile" societăţii britanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.