Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descindere a lui Mihai Tudose la Timişoara: A vizitat Spitalul Judeţean

Mihai Tudose Timisoara 2

Joi seara, premierul Mihai Tudose a avut o întâlnire la Timișoara cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, și prefectul Eva Andreaș. Tudose a făcut escală la Timișoara în drumul său spre Belgrad, unde, vineri și sâmbătă va avea întâlniri de lucru cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borisov, şi prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras. Tudose le-a promis liderilor județului realizarea mai multor proiecte importante pentru Timișoara, de la centura de sud la descărcarea de pe autostradă de la Sânandrei și discuții pentru o șosea de mare viteză Timișoara-Belgrad.

O întâlnire de lucru, în spatele ușilor închise a avut premierul joi seară și la Timișoara, unde a fost prezent și vicepremierul Marcel Ciolacu. S-a vorbit și despre centura de sud a Timișoarei, liderii administrației județene amintind că până acum nu s-a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectare și execuție a lucrării. „Prim-ministrul a dat asigurări că, în cel mai scurt timp, se vor urma toate procedurile, iar anul 2018 va găsi centura cu șantier deschis”, transmit reprezentanții CJ Timiș, conform tion.ro.

Oficialii de la București au discutat cu liderul CJ Timiș și cu prefectul despre construirea sălii polivalente de 16.000 de locuri în vederea anului 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală a Europei, această investiție urmând să fie pusă în mișcare pentru realizarea documentațiilor necesare premergătoare începerii lucrărilor de către Compania Națională de Investiții.

„Un alt subiect important dezbătut a vizat descărcarea de pe autostradă din comuna Sânandrei, prim-ministrul Mihai Tudose fiind informat despre necesitatea acesteia, iar mesajul transmis de șeful Guvernului a fost unul pozitiv, și pe această investiție vor urma discuții aplicate și urgente cu CNAIR”, transmite Jana Lavrits, purtătorul de cuvânt al CJ Timiș.

S-a repus pe tapet și necesitatea unei autostrăzi care să lege Timișoara de Belgrad, fiindu-i prezentate premierului beneficiile unei astfel de investiții. Discuțiile pentru acest obiectiv urmează să se poarte între premierul României și oficialitățile sârbe. S-a vorbit și despre bani pentru companiile de termoficare. Premierul spune că Timișoara nu a primit bani pentru compania de termoficare Colterm deoarece nu i-au fost solicitați… „În ultima ședință de Guvern, executivul a aprobat peste 120 de milioane de lei pentru companiile de termoficare cu probleme din țară, dar pe listă nu s-a aflat și Timișoara, deși Colterm se confruntă cu mari probleme financiare. Acest subiect a fost discutat cu premierul și vicepremierul, însă concluzia nu este una fericită: Timișoara nu a fost cuprinsă pentru că Primăria Timișoara, acționarul unic al Colterm, nu a făcut demersurile necesare și obligatorii pentru a primi acest ajutor de la Guvern, ajutor primit, de exemplu, de municipiul Arad”, transmit reprezentanții CJ Timiș.

Mai mult, Tudose a fost şi la Spitalul Judeţean Timişoara, dar şi la Continental, cel mai mare angajator din zonă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.