Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Descoperire macabră în Irak. Zeci de cadavre zăceau în trei gropi comune

Alalam
gropi comune

Trei gropi comune în care se aflau corpuri ale unor civili şi soldaţi au fost descoperite în provincia Al-Anbar, din vestul Irakului, a anunţat poliţia locală, relatează vineri AFP, potrivit agerpres.

Autorităţile nu au putut preciza numărul exact al cadavrelor descoperite, dar au afirmat că în aceste gropi comune se află zeci de cadavre.

Citește și: Trump îi SFIDEAZĂ pe democrați după vizita lui Lavrov: 'Rusia se PRĂPĂDEȘTE de râs'

'În urma prelevării de probe s-a stabilit că este vorba de corpurile unor civili şi soldaţi', a precizat un ofiţer de poliţie, potrivit căruia victimele au fost executate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Una dintre gropi a fost descoperită în regiunea Saqlawiyah, în nordul oraşului Fallujah, o alta în regiunea Karma, la est de Fallujah, şi cea de-a treia în centrul Ramadi, capitala provinciei Al-Anbar. Ramadi este situat la aproximativ 100 de kilometri vest de Bagdad şi Fallujah, la jumătatea distanţei dintre cele două oraşe.

Au fost desfăşurate forţe de securitate pentru a supraveghea cele trei gropi comune şi la faţa locului sunt aşteptate în zilele următoare echipe de medicină legală, a precizat ofiţerul de poliţie.

Citește și: Anunț SURPRIZĂ în Coreea de Nord: Coreea de Sud, menționată în presa oficială de la Phenian

Potrivit unui reprezentant al 'Comitetului martirilor' din provincia Al-Anbar, Ammar Nouri al-Doulaimi, primele date arată că unele victime au fost împuşcate în cap, probabil de membri ai SI.

Jihadiştii au cucerit aceste regiuni în 2014, dar au fost îndepărtaţi de atunci. Ei au lansat atacuri de amploare împotriva unor baze militare din regiune, în 2015, capturând numeroşi soldaţi pe care i-au executat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.