Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

’Desființarea Doi și-un sfert’ - Promisiune șoc din partea unui fost ministru de Interne

Inquam Dragos Tudorache MAI

Fostul ministru de Interne în guvernul Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache, promite desființarea serviciului secret al MAI, cunoscut sub fosta denumire de „Doi și-un sfert”.

„Guvernul PSD care și-a făcut din tema „statului paralel“ singura prioritate a actualului mandat dă dovadă de o ipocrizie fără margini. În timp ce liderii partidului se plâng pe la televizor că sunt „oprimați“, miniștrii lor au dat undă verde Secției Speciale pentru anchetarea magistraților și, mai nou, anunță o posibilă reapariție a fostului „doi și-un sfert“. Este dincolo de orice dubiu faptul că PSD a încercat și va încerca până la finalul mandatului, pe care mi l-aș dori cât mai apropiat, să își construiască instrumente de șantaj politic, pentru că acest lucru este singurul pe care îl înțelege acest partid în care teama de pușcărie și incompetența sunt omniprezente.

Mi-am asumat în 2016 desființarea serviciului secret al MAI și reorganizarea lui într-o structură cu atribuții stricte pe zona contrainformativă, adică protejarea integrității și profesionalismului angajaților din toate structurile ministerului, civile sau militare. De ce am făcut acest lucru? Pentru că era nevoie de acest gest. Nu am găsit niciun argument obiectiv pentru ca Ministerul de Interne să aibă propriul serviciu de informatii, cu atribuții pe aceleași zone de competență ca SRI. Mai mult, existența unui astfel de serviciu, cu astfel de competențe, la cheremul unui om politic a dat mereu ministrului de Interne o putere discreționară pe care niciun om politic nu trebuie să o aibă.

Citește și: Gheorghe Dincă face noi mărturisiri! Ce le-a spus colegilor de celulă

Dar sunt convins că argumentele mele, absolut de bun-simț pentru orice om politic de bună intenție, nu au cum să fie pe placul celor de la PSD. Să nu uităm că cea care ocupă funcția de premier, Viorica Dăncilă, asemenea fostei ocupante a postului de ministru de Interne, Carmen Dan, nu are o carieră politică proprie și nici nu a existat pentru cetățenii români până când nu a fost inventată de către Liviu Dragnea. Un om care a fugit ani în șir de pușcărie și care nu a urmărit altceva decât distrugerea justiției din România. Incompetența doamnei Carmen Dan și a doamnei Viorica Dăncilă nu poate fi scuză pentru a reînființa un serviciu secret pus la îndemâna unui partid în care dosarele penale depășesc numărul diplomelor, și ele probabil majoritar plagiate.

Nu putem apela la bunul lor simț și la respectul pentru instituții și cetățeni. Nu îi putem opri azi. Dar mâine îl vom desființa din nou, așa cum am mai făcut-o și așa cum o vom face și cu secția specială pentru magistrați. Zilele PSD la putere sunt numărate! Și fiecare va plăti pentru ceea ce a făcut - fie că vorbim de 10 august, fie că vorbim despre distrugerea sistematică a statului de drept.” a postat Dragoș Tudorache pe pagina sa de socializare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.