Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși Patriarhia Română respectă toate cerințele Guvernului, Nicușor Dan voia să INTERZICĂ pelerinajul de Sfântul Dumitru: 'Ar fi fost bine să nu aibă loc'

Spotmedia
Nicusor Dan

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat joi, la B1 TV, că din punctul său de vedere, pelerinajul din București de Sfântul Dumitru nu ar fi trebuit să aibă loc în actualul context epidemiologic. Asta în condițiile în care Patriarhia Română a cedat și a acceptat toate condițiile impuse de Guvern.

El a precizat că în ziua de Sfântul Dumitru el nu va fi primar în funcție, deci decizia organizării ceremoniilor și responsabilitatea îi va aparține primarului în funcție, Gabriela Firea.

Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

”Din păcate, în ziua de Sfântul Dumitru, când o să vină cea mai multă lume la pelerinaj, nu o să fiu primar în funcție, deci responsabilitatea revine actualului primar, Gabriela Firea. Bineînțeles că există o necesitate de comuniune religioasă pentru foarte mulți dintre noi, însă în această situație excepțională, când există pericolul de răspândire a acestei boli, trebuie să fim cu toții rezonabili și responsabili. Ar fi fost mai bine ca pelerinajul să nu fie organizat. E un lucru bun că s-a anulat procesiunea.

Nu e posibil să prevezi câte persoane vor veni la un moment dat. Eu cred că în acest an, în condițiile foarte speciale în care ne aflăm ar fi fost bine ca această ceremonie religioasă să nu aibă loc”, a declarat Nicușor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.