Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DESTINAȚII de vis: Cinci excursii de neratat în toamna acestui an

vacanta, turism, strainatate

De la ateliere de artă în Toscana, Italia, la cursuri de scris romane poliţiste în Scoţia, prezentăm mai jos câteva destinaţii turistice creative pentru toamna acestui an, potrivit The Observer, conform Mediafax.

Ateliere de artă în Toscana, Italia

Situată pe dealurile dintre Pisa şi Florenţa, Villa Lena, un "palazzo" neorenascentist din secolul al 19-lea, care dispune de 500 de hectare de vii şi păduri, este o destinaţie care îmbină creativitatea cu cultura. Oaspeţii pot să îşi realizeze proiectele creative, dar aici sunt organizate şi ateliere, cursuri şi manifestări coordonate de diverşi artişti. Hotelul şi fundaţia non-profit aferentă sunt înfiinţate de Lena Evstafieva, fost consultant în artă, şi de soţul acesteia, muzicianul Jérôme Hadey. Oaspeţii pot intra în contact cu natura, dar şi cu artiştii rezidenţi, pot alege singurătatea sau să interacţioneze social, spune Evstafieva. O noapte de cazare costă de la 80 de euro.

Fotografie în Maroc

De la bazarul din Marrakech la dunele și crescătorii beduini de cămile din Sahara - Creative Escapes oferă cursuri de fotografie, pentru începători și amatori. Cursanții pot afla secretele fotografiei din diferite genuri, de la peisaj la fotoreportaj, și pot primi multe sfaturi tehnice. Tururile se încheie cu o expoziție. Un astfel de curs costă de la 2.850 de euro pentru zece zile și include cazare, transport și atelierul de fotografie.

Curs de gătit în Veneția, Italia

Şcoala de gătit a celebrei Enrica Rocca, chef şi proprietar de restaurant, oferă cursuri despre bucătăria autentică, vinurile şi cultura din Veneţia, având ca sediu vila de familie a acesteia, unde oaspeţii se şi pot caza. Sejururile pot dura de la o zi la o săptămână. Cursanţii pot afla secretele preparării unei focaccia, dar şi ale pastelor realizate manual. Se fac excursii în pieţe, la producători de vin şi la diverse "trattorie" unde se pot degusta preparate locale. Cursurile au preţuri ce pornesc de la 195 de euro pe zi.

Curs de olărit în Cornwall, Marea Britanie

Primrose Cottage din peninsula Penwith organizează cursuri de olărit, coordonate de Caroline Winn, celebră în domeniu de peste 20 de ani. Cursurile durează cinci zile. Cursanții se pot relaxa apoi plimbându-se prin Cornwall, o zonă cu un peisaj spectaculos. Sejurul, care include cursul, mesele, materialele și excursiile, costă de la 1.000 de euro de persoană.

Cursuri de scris romane polițiste, în Scoția

Moniack Mhor Creative Writing Centre organizează astfel de cursuri, care durează cinci zile, cu autori celebri și premiați, precum Louise Welsh și Karen Campbell, și criticul literar Adam LeBor. Peisajul este unul spectaculos, deci inspirația pentru scris nu se va lăsa așteptată. Un astfel de sejur costă de la 600 de euro, incluzând cazare, mese și cursul propriu-zis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.