Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii PICANTE din sala de judecată! Dan Voiculescu, mogulul 'sărac'. De ce nu a plătit prejudiciul în dosarul ICA

voiculescu

Tribunalul Bucureşti a amânat marţi, pentru 18 iulie, decizia privind eliberarea condiţionată a omului de afaceri Dan Voiculescu, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul ICA, informează agerpres.ro.

Administrația prezidențială, apel la responsabilitate Guvernului Tudose: 'Președintele României a fost foarte clar'


Avocatul lui Voiculescu, Florian Şurghie, a spus în fața magistraților că omul de afaceri nu a achitat prejudiciul din dosarul ICA, deoarece are toată averea sub sechestru şi nu are disponibil "niciun leu", cu excepţia pensiei. 

"A avut o atitudine respectuoasă faţă de personalul închisorii. A menţinut relaţii neconflictuale cu ceilalţi deţinuti. Să te menţii în relaţii neconflictuale şi cu cei care poate caută violenţa este o altă dovadă de îndreptare. Procurorul spune că Dan Voiculescu nu a achitat prejudiciul. Are toată averea sechestrată. Nu are un leu disponibil cu excepţia pensiei. ANAF a preluat sediile Intact şi nu le-a valorificat nici până acum. Dan Voiculescu nu are posibilitatea să achite prejudiciul, pentru că averea sa şi a fiicelor sunt sub sechestru (...) Eu l-aş privi pe Dan Voiculescu ca pe o persoană de 71 de ani care a stat aproape 3 ani în închisoare. Este un profesor universitar respectat. Mai foloseşte cuiva să fie perpetuată detenţia în numele dovezilor temeinice de îndreptare? Dan Voiculescu a greşit faţă de societate şi a fost pedepsit. Este un om de 71 de ani, pe care detenţia îl chinuie", a afirmat Şurghie.

TOPUL datornicilor din Parlament: Un consilier al premierului Mihai Tudose, 'campion'


Pe 24 mai 2017, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarul Rahova a decis, în unanimitate, amânarea eliberării condiţionate a lui Dan Voiculescu cu 5 luni, respectiv până la data de 23 octombrie 2017, "având în vedere perioada scurtă executată efectiv din pedeapsă până la acest moment (1.021 zile din 3.653 zile, respectiv 2 ani 9 luni şi 13 zile din 10 ani), faptul că liberarea condiţionată este doar o vocaţie şi nu un drept, oportunitatea liberării, privită prin prisma atingerii scopului pedepsei, rămânând la aprecierea comisiei, iar mai apoi a instanţei de judecată, faptul că, până la acest moment, deţinutul nu are un regim de executare inferior celui închis şi apreciind că se menţin şi temeiurile avute în vedere de comisie cu prilejul primei analize, când a fost amânată liberarea la o dată ulterioară momentului de faţă, apreciindu-se că scopul pedepsei nu a fost atins". 

Dan Voiculescu a depus o cerere în instanţă, iar pe 9 iunie Judecătoria Sectorului 5 a decis că el poate fi eliberat condiţionat, însă hotărârea nu este definitivă. 

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.