Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutsche Telekom şi sindicatul au ajuns la un acord privind restructurarea diviziei de servicii IT

telekom-romania_01

Deutsche Telekom a ajuns la un acord cu sindicatul privind restructurarea diviziei sale de servicii IT, T-Systems, a anunţat vineri publicaţia germană Handelsblatt, fără a preciza sursa informaţiei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

T-Systems este de ani buni divizia-problemă a celui mai mare grup de telecomunicaţii din Europa, marjele sale de profit fiind constant sub presiune. 

Acordul include mutarea unei mari părţi din afacere către o nou creată subsidiară germană, ceea ce va afecta peste 2.000 de angajaţi, susţine Handelsblatt. 

Reprezentanţii Deutsche Telekom nu au dorit să comenteze informaţia. 

Handelsblatt citează un purtător de cuvânt al Deutsche Telekom, care susţine că nimeni nu va fi dezavantajat în urma implementării acordului cu sindicatul.

Citește și: Volkswagen vrea să producă 1,5 milioane de vehicule electrice până în 2025

Recent, T-Systems a anunţat că a ajuns la un acord cu liderii de sindicat privind concedierea a 5.600 dintre cei 17.000 de angajaţi din Germania. Acordul, semnat după luni de negocieri intense, a reprezentat o realizare importantă pentru americanul Al-Saleh, adus anul trecut pentru a redresa T-Systems. 

Al-Saleh, care şi-a acordat un termen de doi ani pentru a redresa compania cu o capitalizare bursieră estimată la şapte miliarde de euro (8,1 miliarde de dolari), vrea ca acei 600 de milioane de euro economisiţi în urma concedierilor să fie investiţi în servicii digitale şi de cloud. 

Conform acordului, 3.765 de angajaţi vor fi concediaţi până la sfârşitul lui 2020 şi, dacă afacerea nu redevine profitabilă până atunci, vor fi reduse încă 1.200 de posturi în 2021. Dintre cele aproximativ 230 de sedii, în urma reorganizării ar urma să rămână doar 25. 

De asemenea, va fi redus numărul angajaţilor din afara Germaniei şi în viitor se vor face angajări doar din Ungaria, Slovacia şi India. În prezent, T-Systems are pe plan global 37.500 de angajaţi. 

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie. 

Deutsche Telekom controlează un pachet majoritar din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.