Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Devoalări din culisele întâlnirii Donald Trump-Vladimir Putin: Anunţ al unui fost secretar de stat

whatdoesitmean.com
trump putin

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus, Vladimir Putin, vor avea o ocazie să repare relaţiile dintre statele lor când se vor întâlni săptămâna viitoare, la summitul G20 de la Hamburg, a apreciat fostul secretar de stat al SUA Henry Kissinger vineri, la o zi după ce s-a întâlnit cu liderul rus şi după o discuţie avută luna trecută cu şeful Casei Albe, transmite Reuters.

Citeşte şi: Scandal IMENS în DNA: Trei procurori au sesizat Inspecţia Judiciară, iar Kovesi a contraatacat

Cei doi lideri urmează să se întâlnească în marja summitului G20 de la Hamburg (Germania), din zilele de 7 şi 8 iulie. Aceasta ar reprezenta prima întâlnire faţă în faţă între Putin şi Trump, de când acesta din urmă a devenit preşedinte al SUA. 'Cred că în acest moment ambele noastre state au o responsabilitate - şi o oportunitate - de a face progrese semnificative nu doar prin îmbunătăţirea relaţiilor, ci (şi) prin ameliorarea situaţiilor din lume prin eforturi de cooperare', a arătat fostul diplomat, vorbind cu ocazia unei conferinţe pe probleme de relaţii internaţionale, desfăşurată de Moscova. 'Tensiuni între Rusia şi Statele Unite (...) s-au întâmplat adesea în trecut şi au fost depăşite adesea în trecut', a amintit Kissinger.

Fostul secretar de stat, acum în vârstă de 94 de ani, nu a preluat întrebări de la jurnalişti cu această ocazie. În anii 1960, într-un moment de tensiuni crescute între Moscova şi Washington, Henry Kissinger a acţionat ca un canal de comunicare, transmiţând mesaje conducerii sovietice din partea preşedintelui american Richard Nixon. Donald Trump i-a acordat lui Henry Kissinger o audienţă în luna mai, înaintea căreia a declarat că vor discuta despre Rusia, printre alte subiecte. Vineri, Kremlinul a negat însă că fostul diplomat a jucat un astfel de rol şi în cursul întâlnirii cu uşile închise cu liderul rus, precizând că întrevederea a fost una strict privată. Întrebat dacă Henry Kissinger a oferit un canal de comunicare între Kremlin şi Casa Albă, purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale ruse, Dmitri Peskov, a declarat: 'Nu a încercat. Acest lucru nu s-a întâmplat', conform Agerpres.

Citește și: Trump se pregăteşte deja pentru al doilea mandat. A ÎNCEPUT să strângă bani pentru campanie

Luând cuvântul la acelaşi eveniment, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a subliniat că semnificaţia întâlnirii prevăzute la Hamburg între Putin şi Trump constă în aceea că 'perioada anormală din relaţiile noastre, în care liderii îşi vorbesc doar prin telefon, va fi depăşită'. 'Judecând după conversaţiile lor telefonice, amândoi au o dorinţă să treacă dincolo de această anormalitate şi să înceapă să caute acorduri pe probleme precise', a mai arătat Lavrov.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.