Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU Încă un CUTREMUR URIAȘ a ZGUDUIT Mexicul: Nu se cunoaște câte victime sunt / IMAGINI ȘOCANTE

UPDATE

Estimarea iniţială a magnitudinii seismului, făcută de US Geological Survey (serviciul american de monitorizare geologică) a fost de 7,4. Epicentrul determinat a fost la opt km la sud-est de Atecingo, în statul Puebla din centrul Mexicului. Mişcarea s-a produs la o adâncime de 51 de kilometri.

Cutremurul de marţi a avut loc la câteva ore după ce în capitala mexicană s-a desfăşurat un exerciţiu de pregătire pentru seisme. În urmă cu exact 32 de ani, pe 19 septembrie 1985, Mexicul a fost lovit de un seism cu magnitudinea 8, soldat cu peste 5000 de morţi. Luna aceasta, 98 de oameni au murit în urma unui cutremur de magnitudine 8,1, cu epicentrul în Pacific, la aproximativ 1000 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico.

Citește și: Știi ce consumi? A fost identificat un parizer cu până la 12 E-uri, produse doar cu grăsimi saturate și peste 55% din doza zilnică de sare în doar 100g de produs

Un cutremur puternic a fost resimţit la Ciudad de Mexico, unde clădiri au fost zdruncinate puternic marţi, ziua în care capitala marchează un seism din 1985 soldat cu pagube importante, relatează The Associated Press.

Amploarea eventualelor pagube sau victime era neclară imediat, însă oameni au fugit din clădiri de birouri, în centru, pe bulevardul Reforma.

Citește și: Paradoxul gigantului RCS&RDS: Din ce în ce mai puternic pe o piață unde devine un jucător tot mai mic!

Potrivit agenţiei mexicane de seismologie, cutremurul a avut o intensitate de 6,8, iar epicentrul acestuia a fost localizat la est de capitală, în statul Puebla, scrie news.ro.

Fotografii au căzut de pe perţi, iar obiecte se zdruncinau pe suprafeţe plane, potrivit unor imagini postate pe reţele de socializare. Unele persoane s-au băgat sub birouri pentru ca să se protejeze.

Citește și: Olguța Vasilescu a dat asigurări! Ce pregătesc ALEȘII

Marţi, mai devreme, în clădiri din întregul oraş au avut loc exerciţii de pregătire pentru cutremure, marcându-se astfel cutremurul din 1985.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.