Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru pentru Boeing după accidentele din Indonezia și Etiopia: cifre de coșmar publicate de compania aeriană

aviationmegastore.com
Boeing 747-8

Boeing a anunţat miercuri că a pierdut 793 milioane dolari în prima jumătate a acestui an, perioadă marcată de criza privind aeronavele Boeing 737 Max, provocată de accidentele din Indonezia şi Etiopia, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Citește și: Mihai Tudose: Un membru Pro România care ar accepta să intre în Guvernul Dăncilă ar trebui să-și facă un consult la cap

Încasările semestriale ale companiei s-au redus cu 19%, situându-se la 38,668 miliarde dolari, în cel de-al doilea trimestru acestea fiind în scădere cu 35%, până la 15,751 miliarde dolari.

Segmentul avioanelor comerciale, care este cel mai important şi unde intră şi 737 MAX, a avut de suferit, în ultimele trei luni fiind livrate 90 de avioane, cu 54% mai puţin, la nivel interanual, în timp ce vânzările au scăzut cu 66%, până la 4,722 miliarde dolari (4,236 miliarde euro).

Din cele 90 avioane livrate în trimestrul al doilea, numai 24 au fost model 737, faţă de 137 pe care le-a livrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania a reiterat, la fel ca şi în alte ocazii, că lucrează cot la cot cu FAA (Administraţia Federală de Aviaţie) în procesul demarat pentru certificarea actualizării software-lui pentru modelul 737 MAX.

Boeing a anunţat în mai că se pregăteşte pentru această revizuire majoră a software-lui de control de zbor (MCAS), implicat în accidentele aeriene în urma cărora au murit 350 de persoane, însă FAA a descoperit la finele lunii iunie o altă problemă pe care compania va trebui să o remedieze.

Fără a oferi un termen clar, compania a semnalat că face în continuare probe şi că va furniza pachetul final cu îmbunătăţiri "când vor fi îndeplinite toate cerinţele de certificare" ale autorităţilor.

"Din cauza incertitudinilor legate de data şi condiţiile revenirii în serviciu a flotei 737 MAX, vom emite noi previziuni privind rezultatele (pentru întregul an) în curând", a precizat compania.

În ceea ce priveşte rezultatul pe acţiune, în prima jumătate a anului Boeing a înregistrat pierderi de 1,40 dolari, faţă de un profit de 7,88 în perioada similară din 2018.

Rezultatele, prezentate înainte de deschiderea bursei Wall Street, au fost mai slabe decât estimau analiştii.

Citește și: VIDEO - Traian Băsescu a făcut o demonstrație de forță în Parlamentul European: reproșuri fără perdea pentru Uniunea Europeană

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.