Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU pentru partidul Angelei Merkel: Social-democraţii i-au ajuns din urmă pe conservatori, în ultimul sondaj

merkel bautura

Cu cinci săptămâni înainte ca germanii să meargă din nou la urne, social-democraţii (SPD) i-au ajuns din urmă pe conservatorii Angelei Merkel, potrivit unui sondaj publicat duminică, relatează dpa.

Este pentru prima dată din aprilie 2017 când ambele partide au ajuns la acelaşi grad de sprijin în sondajul efectuat de institutul INSA.

Citește și: Recep Tayyip Erdogan anunță un tsunami de refugiați afgani care vor veni în Europa: 'Un nou val migratoriu este inevitabil. Turcia nu poate suporta altă povară'

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi aliata sa bavareză CSU au scăzut cu trei puncte procentuale ajungând la cel mai scăzut nivel măsurat vreodată de INSA - 22%. SPD, pe de altă parte, a crescut cu două puncte procentuale, ajungând la acelaşi nivel.

Sondajul de duminică indică o nouă creştere pentru SPD, care i-a depăşit pe Verzi într-un sondaj al aceluiaşi institut publicat săptămâna trecută. Potrivit sondajului comandat de Bild am Sonntag, Verzii au mai scăzut un punct procentual şi au ajuns la 17%.

Citește și: Angela Merkel și-a ales urmașul în scaunul de cancelar: 'Aceasta e atitudinea cu care îi va sluji pe germani în calitate de cancelar'

Cifrele date publicităţii de INSA arată că Democraţii liberi (FDP) şi Alternativa pentru Germania (AfD), de extremă dreapta, au câştigat câte un punct procentual, ajungând la 13% şi respectiv 12%. Extrema stânga, Die Linke, a rămas stabilă la 7%.

Eşantionul INSA a fost de 1.352 de respondenţi care au fost intervievaţi între 16 şi 20 august, marja de eroare fiind de 2,8 puncte procentuale.

Citește și: VIDEO Ce i-a spus Vladimir Putin, după ce i-a dat flori, Angelei Merkel: 'Asemenea 'experimente' sociale și politice conduc doar la distrugerea statelor'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.