DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

DEZASTRUL de la Agenţia pentru Resurse Minerale, pe masa Parchetului Curţii de Apel: Ce NEREGULI grave a scos la iveală un raport al Corpului de Control

romaniatv.net
CAB - Curtea de Apel Bucuresti

Dezastru total la resursele minerale ale statului! Un control al Corpului de Control al Primului Ministru la Agenția pentru Resurse Minerale s-a finalizat cu sesizarea Parchetului Curții de Apel, precum și a altor instituții de control ale statului după neregulile majore găsite de inspectorii guvernamentali la ANRM, scrie România Liberă.

Citeşte şi: Daniel Dragomir cere DECAPITĂRI în masă, după înregistrările EXPLOZIVE: 'Kovesi şi cei implicaţi trebuie SUSPENDAŢI din funcţie de urgenţă ...'

Potrivit raportului, ANRM nu a organizat în mod eficient activitatea de evidență centralizată a resurselor geologice și a rezervelor minerale/petroliere, actualizarea datelor fiind realizată, la data efectuării controlului, la nivelul anului 2011 pentru resursele minerale și la nivelul anului 2015 pentru resursele petroliere. De asemenea, întocmirea Cărții miniere, a Cadastrului minier și a Cărții petroliere s-a realizat cu datele existente la nivelul anului 2012.

Inspectorii de la Corpul de Control al Primului-Ministru au stabilit că în perioada 2013 - 2017, la nivelul ANRM nu a existat o preocupare cu privire la aprobarea prin hotărâre a Guvernului a licențelor de exploatare, la data de 28.03.2017 existând un număr de 467 licențe de exploatare neaprobate prin hotărâre a Guvernului, fără a fi precizat un termen-limită de emitere și adoptare a acestui act normativ.

Citeşte şi: Palatele romilor, luate cu ASALT de trupele speciale! Percheziţii într-un dosar cu prejudiciu IMENS

Potrivit raportului, la nivelul ANRM nu există o evidență în ceea ce privește redevențele/taxele miniere datorate, achitate și restante de către titularii de licențe/permise. Astfel, agenția nu ar avea capacitatea de a urmări și verifica exactitatea datelor și informațiilor pe baza cărora se calculează taxa/redevența minieră, nefiind astfel respectate prevederile din Legea minelor, mai scoate în evidenţă raportul citat de România Liberă.

Inspectorii spun că ANRM nu a iniţiat nicio procedură de avizare/aprobare pentru un număr de 363 licențe de exploatare, precum și faptul că la nivelul agenției există un număr de 467 licențe de exploatare neaprobate prin hotărâre a Guvernului, a avut drept consecință desfășurarea de operațiuni miniere de către titularii de licențe de exploatare neintrate în vigoare în baza unor excepții prevăzute de reglementările în vigoare. Procedându-se astfel, au fost încălcate alte prevederi legale. De altfel, raportul Corpului de Control a fost trimis și la Parchetul Curții de Apel București, procurorii urmând să decidă dacă deschid un dosar penal.

Citeşte şi: Un celebru afacerist FUGAR, dat în URMĂRIRE INTERNAŢIONALĂ: El fusese condamnat la închisoare pentru dare de mită .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.