DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Dezbatere la Comisia de apărare din Senat pe tema revitalizării industriei de apărare

arhiva personala
Pauliuc Nicoleta

Senatoarea Nicoleta Pauliuc (PNL), președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, va organiza miercuri, 25.05.2022, o dezbatere pe tema revitalizării industriei de apărare - la care vor participa reprezentanți ai companiilor românești de profil, ai sindicatelor din industria de apărare, precum și ai ministerelor cu atribuții în domeniu.

„Ţara noastră a făcut salturi uriaşe în domeniul securității în ultimele două decenii. Suntem membri valoroşi, piloni de stabilitate ai proiectelor europene şi transatlantice, dar mai avem încă obiective şi năzuinţe pentru care trebuie să depunem eforturi susţinute. Un obiectiv de securitate naţională pentru care eu lupt, din postura de Preşedinte al Comisiei pentru Apărare din Senatul României, este revitalizarea industriei de apărare a României”, a declarat Nicoleta Pauliuc.

În opinia acesteia, criza ruso-ucraineană trebuie să fie un catalizator – la nivelul clasei politice, la nivel administrativ-birocratic, dar şi la nivelul societăţii în ansamblu – pentru reforme structurale necesare, inclusiv în domeniul securității.

Președintele Comisiei de apărare din Senat a anunțat principalele direcţii de acţiune, la nivel de arhitectură instituţională, administrativă şi legislativă, pe care trebuie le are în vedere în domeniul securității naţionale: modificarea Legilor securităţii naţionale; finalizarea cu mai mare celeritate a programelor de înzestrare ale Armatei; revitalizarea industriei naționale de apărare; extinderea conceptului de securitate către diverse domenii economice şi sociale vitale pentru funcţionarea oricărei ţări (securitatea militară şi securitatea graniţelor, dar şi securitatea energetică, alimentară şi digitală); elaborarea unei strategii coerente şi crearea de mecanisme concrete pentru a stăvili propaganda anti-NATO şi anti-UE, dar şi fenomenul fake news; întărirea alianţelor noastre şi a integrării depline la nivel UE şi NATO (inclusiv prin acceptarea țării noastre în Spaţiul Schengen şi introducerea în programul Visa Waiver).

„Sunt convinsă că suntem într-un moment propice, aş spune chiar astral, când aceste deziderate pot deveni realitate. Optimismul şi încrederea în forţele proprii trebuie să fie motoare pe care statul român să le folosească în perioada următoare”, a concluzionat senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.