Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluire incredibilă făcută de Tolontan: Cum și-a pus Ministrul Sportului consilierii să se dea drept admiratori într-o emisiune la radio! Ce întrebări au pus

prosport.ro
Ioana Bran

Ministrul Sportului Ioana Bran a folosit un tertip pentru a demonstra că este în temă în domeniul pe care a fost pusă să îl gestioneze. În primul interviu pe care l-a acordat după ce a devenit ministru, tânăra din Satu Mare și-a pus consilierii să sune în emisiunea în care se afla, să se dea drept niște oameni obișnuiți și să-i pună exact acele întrebări la care Ioana Bran știa ce să răspundă, potrivit Tolo.ro.

Totul s-a întâmplat la emisiunea moderată de Ovidiu Ioanițoaia la Europa FM. Formatul emisiunii permite ca ”admiratorii” invitatului să intre în direct, prin telefon, și să-i adreseze acesteuia întrebări. În acest caz, ”admitratorii” Ioanei Bran au fost nimeni alții decât doi consilieri, plătăți din bani publici, și ale căror voci au fost recunoscute, la radio, de colegii de la minister.

Citește și: Tăriceanu, atac devastator la Florian Coldea: 'Ce să-i înveţe pe studenţi? Cum funcţionează statul paralel?'

Consilierii sunt Alex Ciucă și Florin Mulcuțan, care și-au schimbat numele și au pus întrebări aranjate dinainte pentru șefa lor, potrivit Tolo.ro.

Jurnaliștii citați subliniază că pe tot parcursul emisiunii, discirsul Ioanei Bran scotea la iveală foarte clar faptul că aceasta nu stăpânește domeniul sportului, iar intervențiile telefonice ale celor doi ”admiratori” au fost pentru aceasta adevărate guri de aer.

”În minutul 17 al emisiunii, intervine la telefon Marius Ionescu.

'Bună seara! Vă sun din Bacău. Am o întrebare legată de facilități și anume: ce facilități trebuie să aibă o firmă privată care investește în sport?'.

Ministrul răspunde prompt: 'Într-adevăr, acesta e un subiect foarte  important care ar trebui discutat în mediul de afaceri, întâlniri cu aceștia. Există și deja funcționează prevederi foarte clare. Acestea au opțiunea de a redirecționa către cluburile sportive, federații, activități sportive 20% la sută din impozitul pe profit în limita a 0,5% din cifra de afaceri'.

Ioanițoaia tresare: 'După atâția ani în sport nici eu nu știu aceste cifre'”, scrie sursa citată.

Câteva minute mai târziu, un alt consilier intervine prin telefon și îi dă o mână de ajutor Ioanei Bran.

”Mă numesc Iulian Neamț, din Carei, Satu Mare. Înainte de toate, aș dori să o felicit pe domnișoara ministru pentru noua funcție… Aș dori să vă pun o întrebare, dacă îmi permiteți, referitor la stadiul pregătirilor pentru Euro 2020, un eveniment extrem de important pentru România.

Ovidiu Ioanițoaia intervine: 'Până acum, tot asta am vorbit. Nu ați ascultat emisiunea?'.

La care ministrul îl apără pe ascultător: 'Poate că stătea pe fir, pardon, pe linie, și nu auzea'.

După care Ioana Bran răspunde pe nerăsuflate: 'Cele 4 stadioane necesare Euro 2020 sunt considerate obiective de interes public și importanță națională. Se lucrează intens. Comitetul interministerial s-a întâlnit și azi. Au fost prezentate public stadioanele. Imediat vor fi demarate lucrările…'”, se mai arată în articolul de pe Tolo.ro.

Citește și: Avocatul Majestății Sale Margareta, dezvăluiri majore despre procesul cu statul român: 'Avem speranțe'

Potrivit jurnaliștilor citați, ”Marius Ionescu” din Bacău este, de fapt, Alex Ciucă, consilier pe probleme de sport și tineret al ministrului, ar ”Iulian Neamț” este Florin Mulcuțan, un alt membru al cabinetului ministrului Ioana Bran. Contactat de jurnalişti, Mulcuțan a negat că ar fi făcut acest lucru, susţinând că el se află în Polonia, iar Alex Ciucă nu răspuns la telefon.

Ioana Bran este fiica milionarului din Satu Mare Ioan Bran, patronul Distileriilor Bran. Tânăra s-a înscris în PSD în 2010, în 2012 a fost aleasă consilier județean, iar în 2016 a devenit deputat. Înainte să fie numită la conducerea ministerului, a lucrat ca PR la firma tatălui său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.