Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri bombă din armata ucraineană: mii de soldați nu au fost niciodată pe front (șeful unui partid)

DW
armata ucraina

Noul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sîrski, efectuează un audit al armatei pentru a determina sfera unei „rezerve interne” de trupe, a declarat președintele partidului parlamentar Servitorul Poporului, David Arakhamia aflat la guvernare, pe 22 februarie.

Arakhamia a făcut acest comentariu la o zi după președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut întâlniri cu parlamentarii partidului. El a afirmat că auditul a scos deja la iveală unități întregi care nu au fost o singură dată în prima linie în cei doi ani de război. El a spus că numărul acestor trupe este de mii.

„Am găsit provizoriu 8.000 de oameni care tocmai sunt detașați la Statul Major și nu au luptat...”, a spus Arakhamia. „Cred că cifra va fi mult mai mare când auditul va fi finalizat.” Parlamentarul  adăugat că rezultatele auditului ar putea probabil ajusta nevoile de mobilizare.

În decembrie 2023, Zelensky a spus că armata ucraineană a cerut mobilizarea a 400.000-500.000 de oameni suplimentari în rândurile sale.

Context

Războiul din Ucraina intră sâmbătă în cel de-al treilea an. Reuters a intervievat peste 20 de soldaţi şi comandanţi ucraineni din unităţi de infanterie, drone şi artilerie de pe diferite secţiuni ale frontului de 1.000 de kilometri din estul şi sudul Ucrainei. Deşi sunt încă motivaţi să lupte împotriva ocupaţiei ruseşti, aceştia au vorbit despre provocările de a ţine piept unui inamic mai mare şi mai bine aprovizionat, în timp ce sprijinul militar din partea Occidentului încetineşte, în ciuda apelurilor insistente din partea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează News.ro. Pe măsură ce războiul din Ucraina intră în al treilea an, infanteria Brigăzii 59 se confruntă cu o realitate sumbră: rămân fără soldaţi şi muniţie pentru a rezista rușilor (mai multe, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.