Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incredibile din trecutul lui Traian Băsescu: Un fost aliat 'dă totul pe faţă'

basescu lacrimi

Traian Băsescu a anunţat sâmbătă că ar putea candida la alegerile parlamentare pe listele PMP, iar unul dintre foştii săi aliaţă a răbufnit. Preşedintele PNŢCD scos la iveală amănunte incredibile din trecutul fostului preşedinte. Aurelian Pavelescu a vorbit despre alianţa cu Băsescu, dar şi despre dedesupturile alegerilor din 2004 şi 2009.

Citeşte şi: Decizii la cel mai înalt nivel în Uniunea Europeană: Soluţiile care vor ajuta decisiv România

"Candidatura lui Traian Basescu: comedia s-a sfarsit! N-am fost niciodata un apropiat al lui Traian Basescu! Cu toate ca multi au crezut, unii cred si acum. Povestea e simpla si sinistra, o voi spune, pentru cei care nu o stiu, pe scurt. L-am cunoscut in 2003, cand eram total in afara politicii. Basescu mi-a cerut sa-l apar, ca avocat, in "Flota". Am facut-o, impreuna cu alti avocati, dar pentru putin timp. Am incetat sa o mai fac dupa ce, incoltit de PSD-ul lui Nastaste - era vremea cand PD-ul se apropia de dezintegrare -, m-a rugat sa intru in PD. Venea anul electoral 2004 si mi s-a parut important sa intru in razboi nu atat de partea lui Basescu, cat impotriva lui Nastase si Iliescu. Am fost invitat direct in conducerea nationala a PD-ului. I-am spus direct ca sunt un om de dreapta - PD-ul era la socialisti -, dar accept pentru a lupta, o lupta care parea pierduta, impotriva PSD. Alianta cu liberalii (Alianta DA) si cooptarea unui grup de tineri determinati, printre care ma aflam, la care s-a adaugat talentul personal de a capta masele, l-au condus pe Basescu pe scaunul prezidential.

Citeşte şi: Samsung ia măsuri DRASTICE în cazul Galaxy Note 7: A fost retras din 10 ţări

Am inteles repede ca eram folosit, ca toti ceilalti de altfel, si in martie 2005 am demisionat din PD-ul aflat la guvernare, cu Basescu Presedintele Romaniei, intrand intr-o opozitie deschisa cu el. Dar Basescu era la 76% incredere, iar vocea mea si a altora nu putea fi auzita. Intre timp, Basescu cu PD au virat spre dreapta, intrand in PPE, iar eu am mers la PNTCD. Presedintele de atunci al PNTCD, Marian Petre Milut, umilit de liberali, a trebuit, la presiunile PPE, sa-l sprijine pe Basescu la alegerile prezidentiale din 2009. Martens, Presedintele PPE, s-a implicat direct in aceasta alianta, iar PNTCD, un partid aproape disparut, nu putea refuza. Basescu a castigat presedintia cu voturile PNTCD (0,26% fata de Geoana). Dupa alegeri, Milut si PNTCD au fost uitati: Basescu isi facuse treaba si intorsese spatele. Acesta a fost unul din motivele pentru care Milut a demisionat in mai 2010. Intelesesem miscarea lui Milut si, desi n-am agreat-o, ca prim-vicepresedinte am acceptat-o, in ideea unei formule de salvare a PNTCD, in conditiile in care ne legau ideea statului de drept si condamnarea comunismului.", a spus Pavelescu.

content-image

Dezvăluirile avocatului nu s-au oprit aici. "Fiind ales Presedintele PNTCD, membru in Biroul Politic al PPE, am mostenit acea alianta formala. Cu problemele majore in partid, nu puteam deschide un alt front cu PPE, iar liberalii, pe care i-am asteptat in sprijin, ne-au ignorat sau, mai mult, au devenit si mai agresivi la adresa PNTCD, dorind absorbtia. M-am opus. Am crezut ca pot construi alianta inceputa de Milut cu Basescu, pentru viitor. Statul de drept, reforma justitiei si condamnarea comunismului ar fi trebuit sa ne lege. In 2012 l-am sprijinit la referendumul de demitere: am considerat ca nu e corect, din contra, am sustinut si sustin ideea loviturii de stat. In 2014, in pericolul de a ramane, din nou, izolati si exclusi, i-am propus lui Basescu o alianta pentru 2016 PNTCD - PMP. A acceptat imediat. Lansarea aliantei s-a facut la prezidentiale, prin sprijinul Elenei Udrea: i-am spus si stia ca fac un scarificiu urias, dar incercam o constructie pentru 2016. Dupa prezidentiale Basescu a tradat din nou. Am aflat atunci si lucruri despre care nu stiam nimic: afacerile din partid, faptul ca a construit un sistem politienesc, de care s-a folosit, ca nu are niciun scrupule. Am facut imediat pasul inapoi. Ne-am separat pozitionandu-ne din nou in adversitate. N-am facut-o doar eu, ci toti fostii aliati. A ramas complet izolat, victima lui insusi: un politician necinstit, fara cuvant, fara scrupule. A asteptat, probabil, sa-i predau, intr-un fel sau altul PNTCD: a inteles ca nu voi accepta niciodata, ne despart prapastii!

Citeşte şi: Vlad Voiculescu răspunde acuzaţiilor: Ce legături are cu 'oculta mondială'

Candidatura pe care si-a anuntat-o, pentru PMP, este sfarsitul politic al lui Traian Basescu. Nu neg ca a facut si lucruri bune, lucruri pe care le-ar fi facut, probabil, si alti presedinti, dar altfel, mai bine. In rest, a divizat societatea si a distrus credibilitatea parlamentului, a partidelor politice, a folosit in extrem arma diabolizarii, a semanat ura si frica, a impus arbitrariul. Adio!", a mai spus şeful PNŢCD.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.