Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI: Milioane de la Autostrăzi, scurse către avocaţi apropiaţi de Şova şi Ponta

ponta sova cotidianul.ro

În perioada în care Dan Şova gestiona marile proiecte în Guvern, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) vira milioane de lei în conturile unor avocaţi apropiaţi de ministrul social-democrat.

Potrivit documentelor obţinute de Realitatea TV, numai în 2013, CNADNR a apelat la serviciile unei case de avocatură - Raţiu şi Raţiu - în 11 rânduri, pentru diverse contracte de studiu, redactarea unor analize şi asistenţă juridică. În schimbul serviciilor, firma de avocatură a primit peste un milion de euro. Raţiu şi Raţiu este una dintre societăţile de avocaţi care au obţinut, în ultimii ani, cele mai bănoase contracte de la instituţii de stat. Până să-şi faca propria casă de avocatură, Adrian Raţiu a fost partenerul lui Dan Şova, iar la firma lor a lucrat o perioadă şi Victor Ponta.

Şi între 2014 şi 2015, sub ministeriatul lui Şova, CNADNR a virat sume importante în conturile firmei de avocatură Raţiu şi Raţiu: peste trei milioane de lei.

În 2013, Dan Şova era în fruntea Ministerului delegat pentru proiecte de infrastructură, iar în 2014 a preluat Transporturile. În ambele cazuri, în subordinea instituţiilor se afla Compania Naţională de Drumuri. În CNADNR documentele erau parafate de către directorul general Narcis Neaga, sub supravegherea şefilor Direcţiei Juridice, Mihai Radu Şaptefraţi şi, ulterior, Andrei Filipescu.

Contactat telefonic, Narcis Neaga a declarat că toate serviciile s-au derulat legal, fără ca Dan Şova să intervină în vreun fel. Şova nu a putut fi contactat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.