Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri șoc ale ONU: Cu ce altă țară colaborează Coreea de Nord în domeniul armelor chimice și rachetelor

kim jong un

Coreea de Nord şi Siria sunt suspectate de un grup de experţi ai ONU de colaborare în domeniul armelor chimice şi rachetelor, informează Yonhap. Un raport al unei comisii formate din opt experţi, publicat sâmbătă pe internet, afirmă că are loc o anchetă pe baza acestei ipoteze.

Suspiciunile de cooperare între Phenian şi Damasc, cu încălcarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, au fost dezvăluite cu numai două zile înaintea reuniunii de luni a Consiliului, unde Statele Unite încearcă să impună noi sancţiuni economice împotriva Coreei de Nord, după cel de-al şaselea test nuclear nord-coreean.

Citește și: 'Apocalipsă' în SUA: Donald Trump a anunțat starea de CATASTROFĂ NATURALĂ! Care este bilanțul victimelor uraganului Irma - VIDEO

Raportul se referă la fapte din perioada 2 februarie - 5 august. Două state membre ONU au interzis livrări în Siria, deoarece aveau motive să considere că expeditorul era KOMID, corporaţia nord-coreeană pentru dezvoltarea mineritului, care este de fapt principalul comerciant de armament şi exportator de echipamente legate de rachetele balistice şi armele convenţionale. Ca destinatari figurau entităţi siriene considerate de Uniunea Europeană şi SUA ca acoperiri pentru Centrul de Studii şi Cercetări Ştiinţifice al Siriei, care răspunde, potrivit unor membri ai ONU, de programul sirian de înarmare chimică. Centrul a mai cooperat cu KOMID pentru transferul unor articole interzise, afirmă autorii raportului, anunță Agerpres.

Citește și: Rusia a făcut MĂCEL între civilii din Siria: Cifrele publicate de un ONG

Luni, printr-un comunicat al agenţiei oficiale de presă KCNA, Coreea de Nord a ameninţat SUA cu "cea mai mare suferinţă şi durere din întreaga lor istorie" dacă insistă pentru alte sancţiuni din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite. "Lumea va fi martoră a modului în care Coreea de Nord îmblânzeşte gangsterii americani, lansând o serie de acţiuni care vor fi cele mai dure pe care şi le pot imagina aceştia", arată comunicatul preluat de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.