Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DGASPC Alba a intervenit în cazul copiilor femeii care a murit la scurt timp după ce a fost preluată cu şenilata - Ei sunt la asistenţi maternali şi rude

Foto Mediafax
senilata ambulanta

Şase dintre cei şapte copii ai femeii care a murit, duminică, la scurt timp după ce cadrele medicale o preluaseră cu o autoşenilată de acasă, dintr-o zonă izolată din Munţii Apuseni, au fost preluaţi de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba şi duşi la asistenţi maternali sau în familia lărgită. Cel de-al şaptelea, o fetiţă născută acasă în urmă cu patru zile, este încă în spital, dar micuţa va fi preluată tot de autorităţi.

Personalul din carul DGASPC Alba s-a deplasat, duminică seară, la locuinţa femeii de 33 de ani care a murit la scurt timp după ce a fost preluată de către cadrele medicale cu o autoşenilată.
Cei şase copii pe care aceştia i-au găsit la locuinţa dintr-o zonă izolată din Munţii Apuseni fost preluaţi şi duşi iniţial la DGASPC. Ulterior, o mătuşă şi naşa unuia dintre copii au luat, încă de duminică, câte unul dintre fraţi, iar ceilalţi se află la asistenţi maternali, a declarat pentru News.ro directorul DGASPC Alba, Valentin Frăcea. Cel mai mare dintre copiii femeii are 12 ani.
Reprezentantul DGASPC Alba a explicat că intervenţia DGASPC a avut loc după ce asistenţii din cadrul Primăriei au semnalat cazul celor de la Direcţie, oficialii Primăriei explicând că în documente toţi cei şapte copiii apar ca fiind ai soţului femeii, care în realitate este despărţit de ea.
La locuinţa în care femeia stătea cu concubinul ei au fost găsiţi cei şase copii, împreună cu concubinul, care era beat.
”Copiii nu au avut nevoie urgentă de medic. Astăzi sunt evaluaţi medical toţi”, a declarat Valentin Frăcea.
Cel de-al şaptelea copil, o fetiţă de patru zile, fusese luat de acasă împreună cu mama, care era în viaţă, dar inconştientă, duminică, atunci când cadrele medicale au ajuns cu şenilata la locuinţa familiei. Când medicii vor considera că bebeluşul poate fi externat va fi dat în grija unui asistent maternal.
Femeia a murit duminică după-amiază, la trei zile după ce a născut acasă al şaptelea copil. Surse locale susţin că ea născuse acasă şi înainte, însă la a şaptea sarcină au intervenit complicaţii şi nu a mers la spital.
Dintre cei şapte copii, doi sunt ai primului soţ, iar ceilalţi cinci ai bărbatului cu care femeia era în concubinaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.