Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIABOLIC Șeful CASMB a dat ORDIN ca bolnavii imobilizați să nu mai aibă prioritate: STENOGRAME REVOLTĂTOARE de la DNA

toxiinfectie copii spital

Ovidiu Munteanu, managerul Direcţiei Relaţii Contractuale a Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, şi preşedintele CASMB, Lucian-Vasile Bara, au fost indignaţi de faptul că o parte dintre asiguraţi au venit, în data de 6 iunie, să depună personal dosarul la CASMB, cel dintâi dând dispoziţie să nu se acorde prioritate asiguraţilor imobilizaţi, se arată în referatul prin care DNA cere arestarea a 14 inculpaţi.

REFERATUL DNA poate fi citit AICI

"În ziua de 6 iunie 2017, inculpaţii Bara Lucian-Vasile (preşedintele CASMB) şi Munteanu Ovidiu (managerul Direcţiei Relaţii Contractuale) au fost indignaţi de faptul că o parte dintre asiguraţi, în special cei aduşi de (...), au venit să depună personal dosarul la CASMB, situaţie în care au hotărât că nu le vor acorda prioritate în raport cu avocaţii care depuneau sute de dosare. Ulterior, inculpatul Bara Lucian-Vasile a respins cererile asiguraţilor care au venit aduşi de ambulanţe, deşi a văzut că erau în stare gravă şi cunoştea că avocaţii au depus dosare în numele unor pacienţi fictivi", se precizează în document.

Citește și: A lăsat fotbalul pentru o altă meserie! În ce lume se învârte fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu

Potrivit sursei citate, în aceeaşi zi, Munteanu a dat dispoziţie telefonică să nu se acorde prioritate la coadă pentru asiguraţii imobilizaţi pe tărgi sau în scaune.

"În aceeaşi zi, la ora 08:49:15, inculpatul Munteanu Ovidiu a dat dispoziţie telefonică (...) pentru funcţionara care identifica pacienţii din ambulanţe să nu se acorde prioritate la coadă pentru asiguraţii imobilizaţi pe tărgi sau în scaune. (...) Concomitent cu această decizie, la ora 08:51:46, avocatul (...) i-a comunicat telefonic (...) inculpatei Costică Maria că se afla la coadă înaintea bolnavilor nedeplasabili, prilej cu care şi-a exprimat mulţumirea că va depune înaintea acestora. (...) În timp ce persoanele bolnave se aflau la coadă, în spatele avocaţilor, la ora 09:06:06 (...) şi, respectiv, la 09:08:29 (...), inculpata Costică Maria discuta la telefon pentru întocmirea unor dosare către persoane care nu solicitaseră şi nici nu aveau cunoştinţă în acel moment că urmează să primească îngrijiri medicale la domiciliu", arată procurorii.

Citește și: Scenariu exploziv – PE SURSE – al lui Lucian Mîndruță, în cazul clientului refuzat fiindcă vorbea românește

Aceştia subliniază că, la nivelul CASMB, contrar prevederilor legale care menţionează că prioritizarea cererilor se face după data cererii, felul afecţiunii şi gradul de dependenţă al bolnavului, a fost introdus un criteriu suplimentar - numărul de înregistrare a cererii din aceeaşi dată, astfel încât persoanele care depun cereri în aceeaşi zi nu sunt departajate numai în funcţie de gravitatea stării medicale, ci şi după numărul de ordine de la coada comună organizată de această instituţie publică, "cu consecinţa unei competiţii degradante pentru fiinţa umană".

Citește și: Băncile românești au concurență serioasă! A doua cea mai mare bancă din UE vine în România

În ceea ce priveşte infracţiunile de trafic de influenţă şi folosire a influenţei în exerciţiul funcţiei publice de conducere în scopul obţinerii de foloase necuvenite reţinute în legătură cu activitatea infracţională a inculpaţilor Nicolae Sergiu Ciobanu şi Marian Burcea, DNA arată că Ciobanu a afirmat că "el îndeplineşte acest rol şi pentru alţi oameni de afaceri, de la care ia salariu în fiecare zi de 30 a lunii".

Citește și: Inedit! Câte milioane valorează brandul Pro TV și ce brand a întrecut Antena 1

"Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul Ciobanu Nicolae-Sergiu i-a cerut (...) în mai multe rânduri sume de bani, cu insistenţă şi cu argumente referitoare la avantajele generate prin activitatea sa de consultanţă, însă de fiecare dată când (...) a dorit să sublinieze natura reală a pretenţiilor inculpatului, acesta a protestat vehement, spunând că nu se ocupă cu 'şpăgi' sau altele de acelaşi tip. O asemenea metodă ar fi putut avea succes în cadrul unei singure discuţii, însă, în raport cu probatoriul numeros administrat în cauză, s-a dovedit a fi numai un demers formal şi pueril, recunoscut inclusiv de inculpat la un moment dat, când a afirmat că ceea ce a făcut el se numeşte trafic de influenţă.

Citește și: Transferuri importante! Cine a PLECAT de la România TV la Antena 3

În ziua următoare, pe 14 iunie 2017 (...), Ciobanu Nicolae-Sergiu a revenit la sediul firmei (...) SRL, unde a primit suma de 2.000 euro (...), prilej cu care a reiterat, în forme din ce în ce mai evidente, că urmează să devină persoana care, prin influenţa exercitată asupra funcţionarilor publici din cadrul CNAS şi CASMB, va asigura prosperitatea omului de afaceri (...). A susţinut că toate societăţile comerciale procedează în această modalitate, că el îndeplineşte acest rol şi pentru alţi oameni de afaceri, de la care ia salariu în fiecare zi de 30 a lunii, dar că pentru a nu fi bănuit că activitatea sa este ilegală va trebui să încheie un contract fictiv de consultanţă, prin care să devină PR-ul firmei. Ciobanu Nicolae-Sergiu a susţinut că va merge împreună cu (...) la biroul preşedintelui CNAS, Burcea Marian, pentru a îl determina să acţioneze în beneficiul firmei (...) SRL", explică DNA în referat.

Citește și: Kaufland REACȚIONEAZĂ! Anunțul făcut de companie după ce un client a fost refuzat fiindcă vorbește românește .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.