Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT INTERVINE şi lămureşte situaţia percheziţiei de la Braşov - S-a descins la adresa indicată de judecător care a văzut probe - surse

mascati perchezitii diicot

DIICOT intervine în cazul acuzaţiilor lansate de consilierului judeţean PNL Andrei Kadaş referitoare la o acţiune a poliţiştilor de percheziţie într-un dosar al structuri braşovene.

Concret, Direcţia arată într-un comunicat de duminică faptul că "mandatul de percheziție a fost emis de către un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov pentru locația respectivă de pe raza municipiului Brașov, constatându-se că la momentul efectuării percheziției persoana căutată nu mai locuia în fapt în acel imobil".

"Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că adresa la care s-a efectuat percheziția era greșită, precizăm că mandatul de percheziție a fost emis de către un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov pentru locația respectivă de pe raza municipiului Brașov, constatându-se că la momentul efectuării percheziției persoana căutată nu mai locuia în fapt în acel imobil", se arată în comunicat.

Totodată Direcţia aminteşte că în 14 februarie "Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a unui număr de 3 inculpați, iar față de alți 2 inculpați a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu".

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

Percheziţiile au fost făcute într-un dosar al Direcţiei în 13 februarie de ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov împreună cu luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Brașov pe raza municipiului Brașov, într-o cauză ce viza destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de spălare a banilor, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, instigare la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Surse judiciare spun pentru STIRIPESURSE că mandatul de percheziţie a fost emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi după ce acesta a consultat toate probele, probe ce i-au format convingerea că şi adresa respectivă trebuie verificată aşa cum au cerut procurorii.

Mai precis, spun sursele citate, există probe ce atestă legătura directă a unuia dintre suspecţii vizaţi la acel moment, Cătălin Alexa, cu imobilul a cărei adresă a fost trecută în mandatul de percheziţie.

Infracţiuni transnaţionale - În SUA, Germania şi Ungaria

"În această dimineață, polițiști din cadrul BCCO Brașov, sub coordonarea procurorilor DIICOT-ST Brasov,în colaborare cu polițiști din cadrul SCCO Vâlcea, SCCO Brăila și cu sprijinul IPJ Brașov-Serviciul Criminalistic, luptători din cadrul SAS Brașov, au efectuat 20 de percheziții în județele Brașov,Vâlcea și Brăila.
În cauză sunt efectuate cercetări cu privire la o grupare infracțională organizată, care în perioada august 2018-decembrie 2019 a acționat pe teritoriul SUA, grupare specializată în săvârșirea de infracțiuni informatice.
De asemenea, în aceeași cauză, concomitent au fost efectuate percheziții în Ungaria și Germania.
În Brașov au fost efectuate 18 perchezitii domiciliare, pentru care exista mandate de perchezitie domiciliara la domiciliul persoanelor suspecte, precum și în locații unde existau indicii că persoanele cercetate ar locui fără forme legale", se arăta în comunicatul IPJ Brașov.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.