Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din cauza cunoscutelor comentariile rasiste și sexiste, omagiul adus prințului Philip a stârnit reacții de revoltă într-o universitate de top din Marea Britanie

Getty Images
Regina Elisabeta Printul Filip

Una dintre universitățile de top din Marea Britanie și-a cerut scuze pentru „prejudiciul” adus angajaților după ce aceștia au primit o fotografie a prințului Philip, personaj cunoscut pentru „comentariile rasiste și sexiste”. Fotografia regretatului prinț de la inaugurarea bibliotecii universității a fost inclusă într-un recent e-mail care a circulat printre salariații King’s College London.

Un purtător de cuvânt al universității din Londra a spus ulterior că șefii instituției sunt totuși „foarte mândri” de asocierea cu prințul Philip.

Joleen Clarke, director al bibliotecilor King’s College, și-a prezentat scuzele după ce unii salariați s-au plâns că au fost jigniți de o fotografie a ducelui pe care au primit-o pe e-mail.

Membrii comunității anti-rasism din cadrul universității au reacționat furios la fotografie, care îl înfățișa pe duce alături de regină, inaugurând o bibliotecă a King’s College în 2002.

„Punct istoric de referință”

Fotografia jignitoare a fost trimisă la scurt timp după ce ducele a murit, pe 9 aprilie și a fost însoțită de o notă explicativă: „Întrucât națiunea marchează moartea Prințului Filip, ducele de Edinburgh, ne-am gândit că s-ar putea să vă placă fotografia Ducelui de la deschiderea oficială a Bibliotecii Maughan, din 2002, de care unii colegi își vor aminti”.

Se pare că doamna Clarke a fost activă în programul anti-rasism al King’s College. În e-mailul prin care și-a cerut scuze, trimis în săptămâna care începea pe 10 mai, a scris: „Imaginea a fost inclusă ca punct istoric de referință după moartea sa [a ducelui]. Imaginea nu a fost menită să-l comemoreze.”

„Prin feedback și conversații ulterioare, am ajuns să ne dăm seama de răul pe care acest lucru l-a cauzat membrilor comunității noastre, datorită istoriei sale de comentarii rasiste și sexiste. Ne pare rău că am provocat acest rău.”

Un purtător de cuvânt al King’s College a spus: „Prințul Philip a avut o lungă asociere cu King’s College, care a continuat până la retragerea sa din viața publică. Am apreciat foarte mult și rămânem foarte mândri de prietenia și sprijinul său pentru King.”

Asocierea Ducelui cu Colegiul a început în 1955, când a devenit Guvernator al instituției. El și regina au vizitat King’s College de multe ori, cel mai recent în 2012, pentru deschiderea Somerset House East Wing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.