Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dineul corespondenţilor din 2020, de la Casa Albă, care sărbătoreşte libertatea presei, a fost anulat din cauza pandemiei

Agerpres
dineu casa alba

Ediţia din 2020 a dineului corespondenţilor la Casa Albă, o întâlnire anuală, la Washington, care sărbătoreşte libertatea presei, a fost anulată din cauza pandemiei covid-19, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Trebuie, spre regretul nostru, să anulăm dineul prevăzut la 29 august”, a anunţat marţi Asociaţia Corespondenţilor la Casa Albă (WHCA).

Citește și: Emil Boc, despre situația actuală a României: Criza de acum nu este una sistemică, ci una conjuncturală, care poate fi rezolvată

Acest dineu de gală oferă preşedintelui ocazia să susţină un discurs, în general autoironic, despre anul scurs şi de a fi criticat de către un umorist.

De la instalarea sa la Casa Albă, în 2017, Donald Trump, care-şi multiplică atacurile împotriva jurnaliştilor, a boicotat mereu această întâlnire pe care o cataloghează drept ”plictisitoare”, preferându-i mitinguri de campanie.

Tradiţia acestui dineu a început în 1921. Din anii '80; toţi preşedinţii, democraţi şi republicani, au asistat la eveniment, mai puţin Ronald Reagan, în 1981, în urma unui atentat în care a fost grav rănit.

În această seară, la care participa ca invitat în 2011, Donald Trump a fost ţinta înţepăturilor lui Barack Obama, din cauza gistului miliardarului faţă de teorii ale complotului.

Citește și: Codrin Ștefănescu a explodat la adresa ministrului Muncii: Sinistra nu a scos o vorbă despre majorarea pensiilor, despre salarii și șomeri

Ani de zile, miliardarul newyorkez a promovat o teorie care pune la îndoială locul naşterii primului preşedinte de culoare din istoria Americii şi astfel legitimiatea acestuia la conducerea Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.