Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Director FPSC: 'Se vorbeşte mult despre întoarcerea muncitorilor din străinătate,opţiunea de a rămâne acasă este destul de firavă'

Facebook
muncitori romani sezonieri agricultra

Aproximativ o treime dintre firmele de construcţii din România, membre FPSC, spun ca au angajat muncitori care s-au întors din străinătate, însă în număr foarte mic, sub zece muncitori, astfel că această piaţă se confruntă în continuare cu o criză a forţei de muncă, a declarat joi, directorul general al Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), Adriana Iftime.

"Vreau să vă fac o informare, deşi nu am nişte cifre finale. Federaţia noastră a lansat un sondaj în urmă cu câteva zile în rândul firmelor membre ale federaţiei. Vrem să ştim cam câţi muncitori care s-au întors din străinătate au ales să rămână acasă să se angajeze în firmele româneşti. Sondajul este în curs de a primi răspunsuri. Cam o treime dintre respondenţi ne spun că au angajat muncitori care s-au întors din străinătate, dar în număr foarte mic, sub zece: doi, trei, cinci. În momentul în care vom finaliza acest sondaj vă vom ţine la curent pentru că se vorbeşte foarte mult despre întoarcerea muncitorilor din străinătate. Nu este un val de muncitori, aşa cum s-ar aştepta unii, aşa cum ne-am dori şi noi. Opţiunea de a rămâne acasă este destul de firavă, nu este la nivelul nevoilor noastre", a explicat Adriana Iftime, într-o dezbatere de specialitate, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vasile Astărăstoae aruncă în aer numărul de bolnavi pe care Guvernul îl raportează: 'Să existe de personal în 130 de laboratoare, cum zice Orban, mă îndoiesc'

Aceasta a mai spus că, în viitorul apropiat, Casa Socială a Constructorilor va putea face pregătire profesională pentru forţa de muncă din construcţii.

"Noi, ca mediu de afaceri, avem problemele noastre repetate pe care le susţinem în continuare legate de criza de forţă de muncă atât numeric, cât şi ca nivel de pregătire profesională. Am vorbit mult despre chestiunea aceasta. Am reuşit şi am făcut nişte intervenţii chiar în legislaţia existentă. Urmează ca în viitorul apropiat Casa Socială a Constructorilor să poată să facă şi pregătire profesională pentru forţa de muncă din construcţii", a mai spus Iftime.

PRIAevents organizează, joi, dezbaterea online "Sectorul construcţiilor 2021 - finanţări, investiţii, risk management".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.